Voor de 6 BV's, Otto-Jan Ham, Jani Kazaltzis, Charlotte Vandermeersch, Dominique Persoone, Imke Courtois en Evi Hanssen, was de tocht zwaar, maar voor de crew (hier cameraman Dieter en regisseur Koen) was het pas echt corvee.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de 6 BV's, Otto-Jan Ham, Jani Kazaltzis, Charlotte Vandermeersch, Dominique Persoone, Imke Courtois en Evi Hanssen, was de tocht zwaar, maar voor de crew (hier cameraman Dieter en regisseur Koen) was het pas echt corvee. © Vier

Achter de schermen van ‘Over De Oceaan’: "Constant misselijk, op van de stress en 3 uur slaap per nacht"

TVDat zeilen van Lanzarote naar Guadeloupe een loodzware opdracht is, ziet u elke week in 'Over de oceaan' op VIER. Dat was zo voor de zes BV's, maar misschien nog meer voor de crewleden áchter de - in totaal 27 - camera's. In tegenstelling tot wat vele kijkers denken, vaart er geen extra boot mee. Hoewel je dus maar acht mensen in beeld ziet, zaten er in totaal twaalf mensen aan boord. Zo ging het eraan toe achter de schermen op de zeilboot: “Jani was echt belangrijk op de boot”.

28 reacties

 • John Meseeuw

  1 maand geleden
  Een tof programma maar bijzonder weinig diversiteit aan boord enkel witte mensen . Dit is echt een gemiste kans en geen afspiegeling van de huidige maatschappij.
 • Philippe Deckers

  1 maand geleden
  Wat naakt en seksscènes erbij en het was perfect.
 • Johan Reynders

  1 maand geleden
  Ik vind het een goed programma,of ze nu betaald worden of niet, maakt toch niet uit. Je kan zien hoe het is om met zoveel op een relatief kleine boot te zitten. Mensen veranderen snel op zo n kleine oppervlakte. En als je het niet lust dan kijk je toch gewoon ergens anders.
 • Paul Boutsen

  1 maand geleden
  Een 52voet jacht (16m) is heel geschikt dergelijke oversteek te maken, 12 pers aan boord is een beetje teveel van het goede qua comfort en privacy. Maar wat een luxe: alle maaltijden voorbereid en in blik door een chef, video display op de zeilen en op dek, altijd alle lichten en energie nooit een probleem, water beperkt maar toch rijkelijk om te douchen,...en ervoor betaald worden. Niet klagen, ik heb het anders geweten.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Bedroevend hoe sommigen enkel maar kunnen denken aan geld! Jaloezie is inderdaad van alle tijden. Het programma is boeiend en verrassend. Zet dit naast het Big Brother huis en je weet genoeg.
 1. INTERVIEW. De levenslessen van chocolatier Dominique Persoone: "Ik doe soms stomme dingen, ja”
  PREMIUM
  Showbizz

  INTERVIEW. De levensles­sen van chocola­tier Dominique Persoone: "Ik doe soms stomme dingen, ja”

  Tegenwoordig verovert hij televisiekijkende harten in ‘Over de oceaan’ en Junior bake-off’, maar Dominique Persoone (52) is en blijft in de eerste plaats de man die Brugge, Antwerpen en de rest van de wereld al decennialang van de allerbeste chocolade bedient. “Toen ik begon, werd ik vierkant uitgelachen. Nu zegt de directeur van de hotelschool dat er dankzij mij meer studenten chocolatier willen worden. Daar ben ik trots op.”
 2. Ontdek de eerste beelden van ‘Huis Gemaakt’: koppel Harry en Jerina zijn meteen compleet ondersteboven
  TV

  Ontdek de eerste beelden van ‘Huis Gemaakt’: koppel Harry en Jerina zijn meteen compleet onderstebo­ven

  Klamme handjes bij de negen koppels die vanaf woensdag strijden om hun woning in ‘Huis Gemaakt’. Drie leegstaande panden worden van kelder tot zolder verbouwd. In Kortrijk stappen Femke en Tobias, Thibaut en Charlotte en Harry en Jerina binnen in een vervallen burgerwoning uit de periode na de Tweede Wereldoorlog. Harry en Jerina zijn meteen gecharmeerd door het pand. “F*ck, hoe biejstig vent! Dat is hier een klein paleisje”, aldus Harry. “Jullie zijn wel snel tevreden hé, want ik zie vooral veel werk”, valt Dina Tersago op. Het enthousiasme van de koppels wordt ook meteen getemperd als blijkt dat één van hen ‘Huis Gemaakt’ zal moeten verlaten, nog voor de eerste muur is gesloopt…
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"