Voor de 6 BV's, Otto-Jan Ham, Jani Kazaltzis, Charlotte Vandermeersch, Dominique Persoone, Imke Courtois en Evi Hanssen, was de tocht zwaar, maar voor de crew (hier cameraman Dieter en regisseur Koen) was het pas echt corvee.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de 6 BV's, Otto-Jan Ham, Jani Kazaltzis, Charlotte Vandermeersch, Dominique Persoone, Imke Courtois en Evi Hanssen, was de tocht zwaar, maar voor de crew (hier cameraman Dieter en regisseur Koen) was het pas echt corvee. © Vier

Achter de schermen van ‘Over De Oceaan’: "Constant misselijk, op van de stress en 3 uur slaap per nacht"

TVDat zeilen van Lanzarote naar Guadeloupe een loodzware opdracht is, ziet u elke week in 'Over de oceaan' op VIER. Dat was zo voor de zes BV's, maar misschien nog meer voor de crewleden áchter de - in totaal 27 - camera's. In tegenstelling tot wat vele kijkers denken, vaart er geen extra boot mee. Hoewel je dus maar acht mensen in beeld ziet, zaten er in totaal twaalf mensen aan boord. Zo ging het eraan toe achter de schermen op de zeilboot: “Jani was echt belangrijk op de boot”.

28 reacties

 • John Meseeuw

  1 jaar geleden
  Een tof programma maar bijzonder weinig diversiteit aan boord enkel witte mensen . Dit is echt een gemiste kans en geen afspiegeling van de huidige maatschappij.
 • Philippe Deckers

  1 jaar geleden
  Wat naakt en seksscènes erbij en het was perfect.
 • Johan Reynders

  1 jaar geleden
  Ik vind het een goed programma,of ze nu betaald worden of niet, maakt toch niet uit. Je kan zien hoe het is om met zoveel op een relatief kleine boot te zitten. Mensen veranderen snel op zo n kleine oppervlakte. En als je het niet lust dan kijk je toch gewoon ergens anders.
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Een 52voet jacht (16m) is heel geschikt dergelijke oversteek te maken, 12 pers aan boord is een beetje teveel van het goede qua comfort en privacy. Maar wat een luxe: alle maaltijden voorbereid en in blik door een chef, video display op de zeilen en op dek, altijd alle lichten en energie nooit een probleem, water beperkt maar toch rijkelijk om te douchen,...en ervoor betaald worden. Niet klagen, ik heb het anders geweten.
 • Frankie A S Goethals

  1 jaar geleden
  Bedroevend hoe sommigen enkel maar kunnen denken aan geld! Jaloezie is inderdaad van alle tijden. Het programma is boeiend en verrassend. Zet dit naast het Big Brother huis en je weet genoeg.
 1. INTERVIEW. De levenslessen van chocolatier Dominique Persoone: "Ik doe soms stomme dingen, ja”
  PREMIUM
  Showbizz

  INTERVIEW. De levensles­sen van chocola­tier Dominique Persoone: "Ik doe soms stomme dingen, ja”

  Tegenwoordig verovert hij televisiekijkende harten in ‘Over de oceaan’ en Junior bake-off’, maar Dominique Persoone (52) is en blijft in de eerste plaats de man die Brugge, Antwerpen en de rest van de wereld al decennialang van de allerbeste chocolade bedient. “Toen ik begon, werd ik vierkant uitgelachen. Nu zegt de directeur van de hotelschool dat er dankzij mij meer studenten chocolatier willen worden. Daar ben ik trots op.”