Regisseur Hans Herbots geeft aanwijzingen aan Tahar Rahim, die de rol van seriemoordenaar Charles Sobhraj speelt.
Volledig scherm
PREMIUM
Regisseur Hans Herbots geeft aanwijzingen aan Tahar Rahim, die de rol van seriemoordenaar Charles Sobhraj speelt. © BBC/© Mammoth Screen

Achter de schermen van het waargebeurde ‘The Serpent’: “Over mijn schouder keek een heel legertje advocaten mee”

TVWie verslingerd is aan Netflix zat de afgelopen weken ongetwijfeld aan het scherm gekluisterd voor ‘The Serpent’, de populaire achtdelige mini­serie over de seriemoordenaar Charles Sobhraj, die minstens twaalf jonge rugzaktoeristen vermoordde. De regisseur van dit kijkcijferkanon? Onze landgenoot Hans Herbots. Hij vertelt hoe de miljoenenproductie in zijn werk ging, van het 50-koppig designerteam en de strenge Thaise monarchie tot de nerveuze advocaten. En wat was dat met die geesten op de set? 

1 reactie

 • Jelle Vervloesem

  2 maanden geleden
  Extreem goede serie. Aanrader!!!
 1. RECENSIE. ‘Glad IJs’: "Zouden ze bestaan, de miljonairsfamilies waarbij niemand elkaar een mes in de rug wil steken?”
  TV
  1

  RECENSIE. ‘Glad IJs’: "Zouden ze bestaan, de miljonairs­fa­mi­lies waarbij niemand elkaar een mes in de rug wil steken?”

  Je eigen ontvoering in scène zetten om je familie de loef af te steken: ja, ‘t is ver gekomen bij het Kempense gezin Druyts. In de Streamz-reeks ‘Glad IJs’ maken we kennis met een bont allegaartje personages en licht absurde situaties en wordt er bovenal op hoog niveau geacteerd. Al betekent dat niet dat de serie een voltreffer is op alle vlakken. Moet u deze reeks streamen of skippen? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Montagefouten, bloopers en verdwenen kledingstukken of attributen: ‘Friends’ ging af en toe eens uit de bocht
  TV

  Montagefou­ten, bloopers en verdwenen kleding­stuk­ken of attributen: ‘Friends’ ging af en toe eens uit de bocht

  Dat fouten maken menselijk is, heeft de productie van ‘Friends’ uitvoerig bewezen. Wie goed kijkt naar de serie, zal opmerken dat er hier en daar montagefouten en bloopers te zien zijn in de reeks. Van cadeaus die zich op een of andere magische manier kunnen inpakken tot personages die op verschillende plaatsen tegelijk aanwezig zijn: het kan allemaal in de sitcom.