RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Achter de schermen bij het EK Voetbal op tv: “Ook in de regie juichen we als de Rode Duivels scoren”

TVOnze Rode Duivels hebben hun entree niet gemist. 3-0 tegen de Russen, 2-1 tegen de Denen en een veelvoud daarvan aan gejuich in de Belgische woonkamers en op terrasjes van De Panne tot Aarlen. Vraag je je wel eens af hoe al dat benenwerk zijn weg vindt naar je flat­screen? Daarvoor trokken we naar Sporza-redactiechef Jurgen Switsers. “Er komt een uit de kluiten gewassen verzameling camera’s aan te pas, en het gaat véél verder dan die 90 minuten die de wedstrijd duurt.” 

1 reactie

 • Richard Tolenaars

  1 maand geleden
  Nu nog goeie analisten want ik kijk op Nederland. Veel professioneler en directer.
 1. Jan Dewyngaert en zoon Klaas brengen samen verslag uit van Spelen: “De eerste twee weken mogen we zelfs de straat niet op”
  Showbizz

  Jan Dewyngaert en zoon Klaas brengen samen verslag uit van Spelen: “De eerste twee weken mogen we zelfs de straat niet op”

  Een tijdverschil van zeven uur of niet, VTM-sportjournalist Jan Dewyngaert (61) is elke middag en avond present in het ‘VTM Nieuws’. Live vanuit Tokio voor zijn vijfde Olympische Spelen al. Voor het eerst wordt hij daarbij geholpen door zijn zoon Klaas (26), sportjournalist én cameraman. Die noemt zijn vader op het werk liefst “kameraad” of “ouwe”. “Ik kan echt geen Jan zeggen”, verduidelijkt hij. Jan lacht. “Ik heb het liefst dat hij ‘baas’ zegt. (knipoogt)