5 x waarom ‘Deep State’ jouw nieuwe favoriete serie wordt
Nog 8 nachtjes slapen en dan kan je je bij FOX overgeven aan het tweede seizoen van spionagethriller Deep State. Geen nood als je het eerste seizoen gemist hebt: de seizoenen staan op zichzelf en kunnen los van elkaar bekeken worden. Nog een zetje nodig? Deze vijf redenen zeggen genoeg!
Ongeziene acteerprestaties
In het eerste seizoen werden we nog meegezogen door de Britse acteur Mark Strong en de (jawel!) Belgische actrice Lyne Renée. Zij maken in het tweede seizoen plaats voor de Amerikaanse acteur Walton Goggins die je kent als bad guy Mathias Vogel uit Tomb Raider (2018) en die gestalte geeft aan deep state-fixer Nathan Miller. Ook de Britse actrice Victoria Hamilton (The Crown) is van de partij, zij kruipt in de huid van een Republikeinse senator met als missie de illustere praktijken van de deep state aan het licht te brengen. Nieuwkomer Lily Banda geeft dan weer gestalte aan een Malinese hulpverlener. Maakten in het vorige seizoen hun opwachting en zijn nu opnieuw van de partij: de jonge Britse acteur Joe Dempsie die je kent als Gendry uit Game of Thrones, de Marokkaans-Britse actrice en model Karima McAdams uit Vikings, de Britse acteur Alistair Petrie uit Rogue One: A Star Wars Story en Netflixserie Sex Education, en de Britse Anastasia Griffith uit Once Upon a Time. Aan waanzinnig goed en knap uitziend acteertalent geen gebrek dus!
Verbluffende locaties
Terwijl het eerste seizoen van Deep State ons naar het Midden-Oosten voerde waar we getuige waren van een ontspoorde moordmissie in het Iraanse Teheran, brengt het tweede seizoen ons naar het Afrikaanse land Mali. Naast steden als Londen en Washington die ook in het eerste seizoen in beeld kwamen, zien we nu beelden van Zuid-Afrika en de Sahara voorbij trekken. De Republiek Mali bevindt zich ten zuiden van de Sahara-zandwoestijn en telt ruim 15 miljoen inwoners. Het land heeft niet alleen te kampen met ernstige interne spanningen, het is ook een van de armste landen ter wereld. Daarom werd gekozen voor Zuid-Afrika, Marokko en Groot-Brittannië als filmlocaties.
Brandend actueel
Dat Deep State een brandend actuele serie is, hoeft niet te verbazen in tijden waarin de president van de Verenigde Staten ‘fake news’ gebruikt als denkraam tegen de journalistiek. Fake news of desinformatie verhuld als nieuws en verspreid via sociale media, websites en traditionele media, heeft als doel de publieke opinie te beïnvloeden. Deep State-scenarist Matthew Parkhill wees er al eerder op dat het verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten. Toen hij ter voorbereiding van het eerste seizoen een gesprek had met een echte geheim agent, werd hem duidelijk dat hij wel érg dicht bij de waarheid zat. “De mensen die betrokken zijn bij de deep state, geloven hun eigen waarheid. Maar het zijn verhalen. Ze denken dat ze de juiste dingen doen, maar de verhalen zijn vaak bedacht. Om ervoor te zorgen dat je macht krijgt, moet je mensen bang maken. En om mensen bang te maken, moet er een vijand zijn. Als er geen vijand is, dan verzin je er een. Dat is de deep state.”
Epische spanning
Het tweede seizoen duikt nog dieper in het duistere universum van de deep state. Na een mislukte poging in het Midden-Oosten richten de schaduwkrachten hun aandacht nu op het Afrika ten zuiden van de Sahara voor de plundering van natuurlijke bronnen. De eerste vuile oorlog over energiebronnen is een feit. Matthew Parkhill: “Het doel van dit tweede seizoen is om kijkers aan te moedigen goed na te denken over wat er gebeurt als je op meedogenloze wijze je doelen wil bereiken. Met Walton Goggins’ personage (deep state-fixer Nathan Miller) werpen we een blik achter het gordijn dat voor de deep state hangt, en worden we geconfronteerd met de hoge persoonlijke prijs die hiervoor betaald moet worden.” Daarnaast zien we hoe de liefhebbende vader die Nathan Miller ook is nog een andere oorlog heeft uit te vechten: hij moet zijn huwelijk met de vrouw van wie hij wanhopig veel houdt zien te redden. Dat dit schouwspel gepaard gaat met ongeziene nagelbijtsessies, behoeft geen betoog.
‘Kijken kijken’ is niet genoeg
Een vijfde reden waarom je naar het tweede seizoen van de spionagethriller moet kijken is dat je meer dan ooit beseft dat niets is wat het lijkt. Je wordt met andere woorden getraind om verder te kijken dan wat je ziet. Seizoen twee start met een aanslag op drie special forces in Mali, geen fictie zo blijkt want in oktober 2017 werden maar liefst vier special forces gedood in Niger. Matthew Parkhill: “Toen ik dit nieuws vernam, dacht ik meteen: wat is daar echt gebeurd? Waarom zijn de special forces daar? Wat voerden ze daar uit? Heeft dit met de war on terror te maken? Het lijdt geen twijfel dat die oorlog voor heel wat partijen grof geld in het laatje brengt. Toen we aan het draaien waren, las ik in The New York Times dat de CIA geheime dronebases aan het bouwen is in de Sahara. Om veiligheidsredenen, of spelen hier andere belangen? Ik ben geen complotdenker, maar feit is dat ze opereren in een gebied dat het El Dorado van de Sahara wordt genoemd, een gebied rijk aan mineralen en ertsen. Van steenkool, ijzer, bauxiet en uranium tot gas en olie: het is er allemaal voorhanden. Ben ik dan gek als ik denk: die militarisering van de Sahara is een dekmantel voor de exploitatie van grondstoffen?”
Het tweede seizoen van ‘Deep State’ is elke dinsdag om 21 uur in dubbele afleveringen te zien bij FOX. Bekijk de trailer hieronder of via deze link.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze serie combineert het beste van ‘House of Cards’ en ‘Black Mirror’
Niets op de buis? Dat dacht je maar! Vanaf 28 mei krijg je bij FOX het tweede seizoen van Deep State voor de kiezen. Ken je deze rauwe actiethriller nog niet? En waar staat die ‘deep state’ voor? De antwoorden lees je hier. Voor je het weet, zit je nagelbijtend op het puntje van je stoel. -
HLN Shop
Zit je knikkebollend aan je bureau? Deze drie gadgets geven je instant energie
Zit je vaak knikkebollend aan je bureau? Kunnen je energielevels een serieuze boost gebruiken, zeker tijdens deze korte, donkere dagen? Je bent niet alleen. HLN Shop ging op zoek naar drie hulpmiddelen die je energieker door het leven helpen... dankzij licht. -
Tweakers
Vederlicht of een vouwbaar scherm: deze fancy laptops zijn absolute aanraders volgens onze techexpert
De meeste mensen kijken bij de keuze van een laptop – en terecht – naar hoe vlot het toestel werkt. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Wil je kunnen uitpakken met een fancy laptop? Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers kiest drie unieke toestellen uit die je nu kunt kopen. Opgelet: goedkoop kom je er hier niet vanaf. -
-
TV
Instagrampagina ‘Dansaertvlamingen’ krijgt eigen reeks op Streamz (met onder meer Lize Feryn en Jelle De Beule)
De populaire Instagrampagina ‘Dansaertvlamingen’ krijgt zijn eigen tv-reeks op Streamz. Het sketchprogramma gaat over hippe twintigers en dertigers. De reeks is gemaakt door Sara Leemans, die ook achter het Instagramaccount zit. -
PREMIUMTV7
GEZIEN? ‘Dagen zonder broer’: “De eerlijkheid van Jeroen Meus zorgt nu al voor de meest pakkende tv van ‘t jaar”
In de driedelige Eén-reeks ‘Dagen zonder broer’ onderzoekt Jeroen Meus (44) hoe hij moet omgaan met het verlies van z’n broer Wim, die eind 2021 stierf aan kanker. De tv-kok lucht z'n hart zonder gêne en gaat ook te rade bij rouwgenoten, die net als hem een zware mentale klap kregen. Aan emotie geen gebrek dus, maar kwam alles ook oprecht en integer over op tv? En was het eindresultaat niet te zwaarmoedig? De 91-jarige Maria zorgde in de eerste aflevering alvast voor een glimlach. “Ik zou graag nog eens een koe melken.” -
‘Belgium’s Next Top Model’ is terug (en ze zijn op zoek naar kandidaten)
Voor elke ‘he’, ‘she’ en ‘they’, voor elk kleurtje of maatje: ‘Belgium’s Next Top Model’ is terug van weggeweest en verschijnt in het najaar van 2023 als tiendelige reeks op Streamz. Veertien modellen zonder professioneel contract proberen zich op te werken in het oog en het hart van een vierkoppige jury. En jij kan een van hen zijn. -
PREMIUMTV
Iwein Segers vertelt Jeroen Meus over de dood van zijn broer: “Hij zei dat hij een zonneslag had, we tilden er niet zo zwaar aan”
“De verhalen van zijn en mijn broer lopen zo opmerkelijk parallel, dat Jeroen er niet om heen kon.” In ‘Dagen Zonder Broer’, waarin Jeroen Meus (44) met lotgenoten terugblikt op het eerste moeilijke jaar na het overlijden van zijn broer Wim, is Iwein Segers (43) het enige bekende gezicht. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij over het programma en het vreselijke overlijden van Lander, die stierf tijdens een wandelvakantie in Spanje. “Op 9 juli, dezelfde dag dat ons moeder is gestorven. Wat het nóg vreemder maakt: ze zijn allebei om drie uur in de namiddag overleden.”
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer