Photo News by Pieter-Jan Vanstockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News by Pieter-Jan Vanstockstraeten

23.000 jaar geschiedenis in 10 uur televisie: Tom Waes is verteller in docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’

TVDe complexe Vlaamse geschiedenis, van de prehistorie tot de 21ste eeuw, in 10 uur televisie gieten. Dat is de 'challenge' die Tom Waes (52) heeft aanvaard. Vanaf augustus gaat de presentator haast fulltime aan de slag voor 'Het verhaal van Vlaanderen', een prestigieuze docureeks voor Eén die in 2022 op tv moet komen. Een voorproefje van wat het gaat worden.

8 reacties

 • Hendrik Tavernier

  1 maand geleden
  Ik denk dat Jan De Vos en ook wel Stephan Chef gelijk zullen krijgen. Tom Waes lijkt me niet echt die grote Vlaamsgezinde jongen. Ik vrees dat dit linkse propaganda gaat worden.
 • Patrick Van Lersberghe

  1 maand geleden
  Een zeer moeilijke opdracht gezien het ontbreken van een gemeenschappelijke geschiedenis. Ik ben benieuwd. Het is veel eenvoudiger om de geschiedenis van de verschillende Vlaamse provincies toe te lichten en dan moet je nog oppassen met de voorstelling gezien de verschillende tijdsgeesten.
 • Jan De Vos

  1 maand geleden
  Kon er nu echt niemand anders gevonden worden, ik vrees dat het een zeer linkse opvulling zal zijn, hopelijk vergis ik mij. Het moet zeker geen Vlaams Belang belang versie zijn, maar een versie die een Vlaanderen een meerwaarde geeft.
 • Jan Hebbelinck

  1 maand geleden
  Verbaasd me enorm dat hij dit niet samen doet met Jeroen Meus. Je ziet ver niet anders meer dan die 2.
 • Marc Tielemans

  1 maand geleden
  Waarschijnlijk niets om fier op te zijn!
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Tom Hiddleston over genderfluïde personage Loki: “Eindelijk aangekaart”
  TV
  4

  Tom Hiddleston over genderfluï­de personage Loki: “Eindelijk aangekaart”

  Superhelden zijn niet langer stereotype mannen die met hun spierballen rollen, ze zijn er in alle vormen en maten. Dat bewijst de nieuwe Disney+-reeks ‘Loki’, door openlijk aan te kaarten dat het titelpersonage genderfluïde is. Dat is niet alleen vooruitstrevend voor de filmindustrie, maar het klopt ook nog eens met de mythologie rond de Noorse god, aldus acteur Tom Hiddleston (40). “Ik ben hier heel tevreden mee.”