De Joodse Eva Fastag werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de SS opgepakt om als secretaresse te werken in de Dossinkazerne.
Volledig scherm
De Joodse Eva Fastag werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de SS opgepakt om als secretaresse te werken in de Dossinkazerne. © Canvas

103-jarige vertelt in ‘Kinderen van de Holocaust’: "Zelf mijn gezin op deportatietrein gezet"

TV75 jaar is het geleden dat de concentratiekampen bevrijd werden, maar de Holocaust laat nog steeds diepe sporen na. Nadat Canvas reeksen maakte over de kinderen van de collaboratie, het verzet en de kolonisatie, wordt nu het wellicht allerpijnlijkste onderwerp belicht.

1 reactie

 • Linda Voorspuij

  2 jaar geleden
  Lieve lieve Eva, mijn gedachten zijn bij u en uw getuigenis. Onvoorstelbaar wat u velen met u hebben moeten doorstaan. Opdat men nooit vergeet! :°-(
 1. De eerste euforie is voorbij in ‘Blind getrouwd’: “Als we eerlijk zijn, is het bij iedereen ingewikkeld”
  Play
  TV
  15

  De eerste euforie is voorbij in ‘Blind getrouwd’: “Als we eerlijk zijn, is het bij iedereen ingewik­keld”

  In ‘Blind getrouwd' staat er een tochtje met de boot op de planning voor de koppels. Het ideale moment om te ontspannen, maar ook om even bij elkaar te polsen hoe het gaat. Zo grappen de deelnemers dat ze hun Facebook-status moeten veranderen naar ‘Het is ingewikkeld’, “want als we eerlijk zijn is het bij ons allemaal ingewikkeld, hé”, klinkt het. En daar is Lien erg blij mee. “Het helpt zeker als Joren mopjes maakt, maar het is ook fijn dat de anderen bevestigen dat het bij hen ook niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dat maakt het plezanter om alles wat meer te relativeren.”
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Afscheid zonder Emmy-nominatie voor ‘Billie vs. Benjamin’ van Tim Van Aelst
  TV

  Afscheid zonder Em­my-nominatie voor ‘Billie vs. Benjamin’ van Tim Van Aelst

  Tim Van Aelst en Sofie Peeters, de drijvende krachten achter productiehuis Shelter, kunnen niet in perfecte schoonheid afscheid nemen. De deuren van hun productiehuis hebben ze inmiddels definitief achter zich dichtgeslagen, maar zopas kregen ze de melding dat hun ultieme tragikomische Streamz-serie ‘Billie vs. Benjamin’ geen nominatie heeft gekregen voor de International Emmy Awards, zowat de meest prestigieuze tv-prijs ter wereld.