Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

‘1 jaar gratis’ keert terug, maar zónder Katja Retsin: “Hallo, ik heb nog steeds hetzelfde telefoonnummer, hoor”

TVMakkelijk hebben ze het niet, de Vlaamse regiozenders. Maar in hun inspanningen om kijkers aan zich te binden, trekken ze - met succes - de kaart van bekende gezichten die niet meer aan de bak komen bij Eén, VTM of VIER. “Blij dat ik weer volop tv kan maken”, zegt Katja Retsin (47) die dit jaar op víer regionale zenders te zien is, “want ik ben alleen maar beter geworden in mijn job.”

 1. “Het kwetst en is gewoonweg fout”: Amerikaanse Sesamstraat maakt TV-special over racisme
  TV

  “Het kwetst en is gewoonweg fout”: Amerikaan­se Sesam­straat maakt TV-special over racisme

  Amerikaans poppenspelprogramma ‘Sesame Street’ pleit al 50 jaar lang voor inclusiviteit. Met oog op de recente ophef over het politiegeweld tegen zwarte mensen in de VS, besloten de bewoners van de vriendelijkste straat in New York een tv-special te lanceren over dit alsmaar groeiende probleem. De video wil racisme verstaanbaar maken voor kinderen en hun tonen hoe ze hier het best mee kunnen omgaan.
 2. Ella dacht dat het gebeurd was en Riadh Bahri werd gesandwicht: dit waren de hoogtepunten van de achtste ‘Slimste Mens’-aflevering
  TV

  Ella dacht dat "het gebeurd was" en Riadh Bahri werd gesand­wicht: de hoogtepun­ten van de achtste ‘Slimste Mens’-aflevering

  “Ik dacht écht dat het gebeurd was”, zuchtte Ella Leyers, volmondig bijgestaan door presentator Erik Van Looy, na een spannende finale tegen nieuwkomer Kim Meylemans. Nadat Riadh Bahri een tweede forse overwinning boekte, speelde Ella haar vierde finale op acht deelnames. Tegen een topatlete en een felle speelster. Bij een 52-53 stand kreeg Meylemans dé kans om Ella Leyers naar huis te spelen. Ze miste echter compleet haar vraag en werd daarop zelf weggespeeld. Maandag stapt topper Ben Crabbé in het spel.