Een beeld van een van de optredens tijdens Turnhoutse Stadstoeren.
Volledig scherm
Een beeld van een van de optredens tijdens Turnhoutse Stadstoeren. © RV

Zevendonk is laatste halte van Stadstoeren: “We eindigen met een grote finale”

TurnhoutDe Stadstoeren, het nieuwe tweejaarlijkse festival van stad Turnhout, strijkt dit weekend neer in Zevendonk voor het allerlaatste wijkbezoek. Met Showbizz Bart en Soe Nsuki aan de knoppen van Radio Blokbuster, een nostalgische Vitalski, spannende acrobatie en een prachtige theaterwandeling belooft het alvast een mooi en gevarieerd weekend te worden. “Als ik ergens trots op ben, dan toch zeker op de rijkdom en variatie van ons lokale cultuuraanbod”, zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle (Groen). 

 1. 19 beklaagden lenen bankkaart en pincode uit aan phishingbende en zien bijna 200.000 euro via hun rekening versluisd worden: “We zijn naïef geweest”
  Blankenberge/Antwerpen

  19 beklaagden lenen bankkaart en pincode uit aan phishing­ben­de en zien bijna 200.000 euro via hun rekening versluisd worden: “We zijn naïef geweest”

  19 zogenaamde ‘money mules’ of ‘geldezels’ hebben zich voor de rechter moeten verantwoorden, omdat ze hun bankkaart en pincode hebben uitgeleend aan een phishingbende. Via hun rekening werd in totaal bijna 200.000 euro witgewassen. Onder de beklaagden ook een vader en zoon uit Blankenberge en moeder en dochter uit Antwerpen. “Ze is in haar wanhoop op het voorstel van de bende ingegaan”, stelde de advocate van de moeder.
 2. Nieuwe speelplaats recupereert regenwater: “Dagelijks 6.000 liter water uitsparen bij spoelen van toiletten”
  Turnhout

  Nieuwe speel­plaats recupe­reert regenwater: “Dagelijks 6.000 liter water uitsparen bij spoelen van toiletten”

  De leerlingen van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout hebben maandag feestelijk de nieuwe speelplaats in gebruik genomen. Tijdens de werken werden ook twee grote regenwaterputten geplaatst met een opslagcapaciteit van 280.000 liter water tot gevolg. “Op deze manier wordt dagelijks 6.000 liter stadswater uitgespaard bij het spoelen van de toiletten van de school.”