Een beeld van een van de optredens tijdens Turnhoutse Stadstoeren.
Volledig scherm
Een beeld van een van de optredens tijdens Turnhoutse Stadstoeren. © RV

Zevendonk is laatste halte van Stadstoeren: “We eindigen met een grote finale”

TurnhoutDe Stadstoeren, het nieuwe tweejaarlijkse festival van stad Turnhout, strijkt dit weekend neer in Zevendonk voor het allerlaatste wijkbezoek. Met Showbizz Bart en Soe Nsuki aan de knoppen van Radio Blokbuster, een nostalgische Vitalski, spannende acrobatie en een prachtige theaterwandeling belooft het alvast een mooi en gevarieerd weekend te worden. “Als ik ergens trots op ben, dan toch zeker op de rijkdom en variatie van ons lokale cultuuraanbod”, zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle (Groen). 

 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Turnhout (al) wakker van de Rode Duivels? “Nog geen enkele aanvraag binnen”
  PREMIUM
  Turnhout

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Turnhout (al) wakker van de Rode Duivels? “Nog geen enkele aanvraag binnen”

  De energiecrisis en de periode van het jaar - het WK wordt voor het eerst niet in de zomer georganiseerd - zullen ongetwijfeld een invloed hebben op de beleving van het WK voetbal in Turnhout. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Binkenstad. “Bij andere grote tornooien zijn er meerdere kandidaten om een scherm te plaatsen. Voor dit jaar hebben we nog geen enkele aanvraag voor een WK-event binnen", zegt burgemeester Paul Van Miert. Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur? Of komt de horeca met een oplossing?
 2. Stad Turnhout luidt nieuw academiejaar in met gratis vat voor studenten
  Turnhout

  Stad Turnhout luidt nieuw academie­jaar in met gratis vat voor studenten

  Het nieuwe academiejaar is donderdag officieel van start gegaan. Om de Turnhoutse studenten te verwelkomen, gaf het stadsbestuur ‘s avonds een gratis vat in De Zwarte Ruiter. De eerste pintjes werden getapt door schepen van Onderwijs Marc Boogers, schepen van Jeugd Jan Van Otten, onderwijsconsulente Iris Loots en het presidium met de boodschap: “Turnhout verwent zijn hogeschoolstudenten en wenst hen een succesvol academiejaar.” En dat lieten de studenten zich geen twee keer zeggen. Het vat werd tot op de laatste druppel leeggedronken.