De brocantemarkt in het Begijnhof in 2019
Volledig scherm
De brocantemarkt in het Begijnhof in 2019 © RV

Zestiende editie van brocantemarkt: inschrijven kan tot 12 augustus

TurnhoutDe brocantemarkt in het Begijnhof in Turnhout wordt dit jaar georganiseerd op zondag 5 september. Het is de 16de editie van de brocantemarkt.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Turnhout en Oud-Turhout stellen zich kandidaat voor Nationaal Park Taxandria
  PREMIUM
  Turnhout/Oud-Turnhout

  Turnhout en Oud-Tur­hout stellen zich kandidaat voor Nationaal Park Taxandria

  Stad Turnhout, de gemeente Oud-Turnhout, Natuurpunt en het Agentschap Natuur & Bos slaan de handen in elkaar en hebben zich bij de Vlaamse overheid kandidaat gesteld voor Nationaal Park Taxandria. Er was - onder meer in Oud-Turnhout en Ravels - wel wat tegenstand, maar uiteindelijk is de kandidatuur toch ingediend. “Het is een evenwichtig dossier met vooral de focus op kansen voor onze regio”, zegt Bob Coppens (N-VA), burgemeester van Oud-Turnhout.
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 4. Coalitiewissel mogelijk in 20 van de 27 Kempense gemeenten
  PREMIUM
  Kempen

  Coalitie­wis­sel mogelijk in 20 van de 27 Kempense gemeenten

  Het nieuwe ‘Vlaamse decreet ter versterking van de lokale democratie’ maakt het sinds deze zomer gemakkelijker om coalitiewissels door te voeren. Zo kwam er bijvoorbeeld al een nieuwe meerderheid in Blankenberge en De Panne. Hoe zit het in de Kempen? Cijfermatig gezien, is een coalitiewissel mogelijk in maar liefst 20 van de 27 gemeenten. In 7 gevallen kan het niet omdat daar een absolute meerderheid is.