De zaterdagmarkt in Turnhout vertoont alsmaar meer open plaatsen.
Volledig scherm
De zaterdagmarkt in Turnhout vertoont alsmaar meer open plaatsen. © Jef Van Nooten

Zaterdagmarkt ligt op zijn gat: stad zoekt oplossing voor lege plaatsen

Het stadsbestuur van Turnhout zoekt een oplossing voor de zaterdagmarkt. Die trekt alsmaar minder marktkramers. Gevolg: veel open plaatsen, hetgeen nefast is voor de gezelligheid. “En gezelligheid is net een troef voor markten. We onderzoeken daarom hoe we de rijen terug meer kunnen sluiten”, zegt schepen van Markten Francis Stijnen.

3 reacties

 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  Dat krijg je als je de auto weert en mensen die van buiten het centrum komen langs straten stuurt waar zelfs een Turnhoutenaar in verlire rijdt. Dat dankzij een schepen van mobiliteit van Groen die er zijn levenswerk van heeft gemaakt om de autobestuurders het leven zuur te maken onder het mom van milieu en andere fabeltjes. Het eens zo gezellige winkelcentrum zal verdwijnen dankzij het wanbeleid van politici.
 • Leo Appels

  1 jaar geleden
  Gewoon laten aanschuiven naast elkaar volgens tijd van aankomst Vroeg begonnen is half gewonnen
 • Jef Van De Plas

  1 jaar geleden
  Het geeft een beeld van hoe dat Turnhout er aan toe is in het algemeen, niettegenstaande geregelde hoera berichten van het stadsbestuur. Als je de mensen te moeilijk maakt om te komen krijg je dit effect. Maar ze zijn ziende blind, en worden verder geleid door een ambtenaar autohater, die leveranciers voorstelt om in het centrum te leveren met een bakfiets. Niemand heeft die man verkozen, toch is zijn invloed erg groot.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil