Tibau Verelst Ruben B.
Volledig scherm
PREMIUM
Tibau Verelst Ruben B. © JVN

Wie is Ruben B. (22)? Van moeilijke jeugd tot rijden onder invloed, diefstallen en straatroof: de kerfstok van de man die achter het stuur zat toen Tibau (18) stierf

Ruben B. uit Turnhout zal zich binnenkort niet alleen moeten verantwoorden voor het dodelijke ongeval waarbij de 18-jarige Tibau Verelst het leven liet. Van winkeldiefstallen tot straatroof, het strafblad van de 22-jarige begint stilaan hallucinant te worden. Waar is het fout gelopen met de jonge crimineel uit Turnhout? 

 1. Komt jongeman die dodelijk ongeval veroorzaakte ooit tot inkeer? “Zelfs dood van zijn vriend is geen garantie dat hij rijgedrag zal verbeteren”
  PREMIUM

  Komt jongeman die dodelijk ongeval veroorzaak­te ooit tot inkeer? “Zelfs dood van zijn vriend is geen garantie dat hij rijgedrag zal verbeteren”

  De politierechter die eind november Ruben B. (21) uit Turnhout voor zijn neus krijgt, wacht een moeilijke taak. Ondanks zijn jonge leeftijd werd B. al eerder veroordeeld voor dronken rijden en veroorzaakte hij een dodelijk ongeval met 2,1 promille alcohol in zijn bloed. Dit weekend doken er ook nog eens filmpjes op waarop te zien is hoe hij al dansend met een fles drank in de hand tegen 216 km/u over de snelweg raast. Krijg je zo’n bestuurder ooit nog op het rechte pad? Wij vroegen het aan een expert.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.