Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Werkstraf voor inbrekers die geklist werden na wilde klopjacht op E34

Vosselaar/Lille/RetieTwee jonge mannen uit Brussel zijn tot werkstraffen van respectievelijk 140 uur en 80 uur veroordeeld voor woninginbraken in Wechelderzande (Lille) en Retie. Ze werden in oktober opgepakt na een klopjacht op de E34. Daarbij werd spookgereden terwijl er snelheden tot 200 kilometer per uur werden gehaald.

 1. Farmabedrijf Eyetec organiseert fuif voor Gijs (14) die lijdt aan dodelijke ziekte: "Machteloos als je bent, zoek je naar manieren om toch íets te kunnen doen”
  Turnhout/Oud-Turnhout

  Farmabe­drijf Eyetec organi­seert fuif voor Gijs (14) die lijdt aan dodelijke ziekte: "Machteloos als je bent, zoek je naar manieren om toch íets te kunnen doen”

  Het Turnhoutse farmabedrijf eyetec organiseert vrijdagavond een fuif om geld in te zamelen voor Duchenne Heroes. De medewerkers dragen de fuif op aan Gijs Lenaerts uit Oud-Turnhout. De jongen werd in 2008 geboren met de ziekte van Duchenne. “We zijn heel blij dat we er niet alleen voor staan”, zegt Jan Lenaerts, papa van Gijs.
 2. VIDEO. Politie schakelt bekende DJ in voor campagnefilm tegen drank en drugs achter het stuur
  Turnhout

  VIDEO. Politie schakelt bekende DJ in voor campagne­film tegen drank en drugs achter het stuur

  De knaldrang is groter dan ooit. Iedereen wil uit de bol gaan op festivals en andere evenementen. Maar wie achter het stuur kruipt moet dat zonder alcohol of drugs doen. Om dat te benadrukken lanceert de politiezone Regio Turnhout een zomercampagne met een bekende deejay. “We houden ook al meteen verscherpte drugscontroles tijdens het festival Sunrise”, zegt politiewoordvoerder Rudy Remijsen.
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.