Een wegverzakking op de Merodelei in Turnhout zal nog dagen voor verkeershinder zorgen.
Volledig scherm
Een wegverzakking op de Merodelei in Turnhout zal nog dagen voor verkeershinder zorgen. © RV

Wegverzakking op Merodelei: zwaar verkeer wordt geweerd

TurnhoutHet verkeer dat via de De Merodelei in Turnhout het stadscentrum wil in- of uitrijden, zal de komende dagen opnieuw hinder ondervinden. Dat is het gevolg van een nieuwe wegverzakking vlakbij het kruispunt met de Bareelstraat. 

 1. Mantelzorgers worden in de bloemetjes gezet met filmnamiddag
  Turnhout/Oud-Turnhout/Vosselaar/Beerse

  Mantelzor­gers worden in de bloemetjes gezet met filmnamid­dag

  Donderdag 23 juni werden alle mantelzorgers van Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar en Beerse eens stevig in de bloemetjes gezet voor de Dag van de Mantelzorger. Ze werden getrakteerd op een film en een gezellige receptie achteraf om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. “Het is zó belangrijk dat mantelzorgers de tijd en ruimte krijgen om iets voor zichzelf te doen”, meent mantelzorgcoördinator Ingrid Jansen.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.