De gevel van de woning werd volledig met schunnige opschriften en afbeeldingen beklad
Volledig scherm
De gevel van de woning werd volledig met schunnige opschriften en afbeeldingen beklad © Jef Van Nooten

Vulgair vandalisme op gevel: oproep van politie lokt massa reacties uit (maar niet in positieve zin)

Vandalen hebben in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout een woning beklad met schunnige opschriften en afbeeldingen. De politie ging via facebook op zoek naar getuigen. Door de inhoud van het verfvandalisme lokte die oproep een storm aan reacties uit op sociale media. “Als het waar is wat op de muur staat, heeft hij het verdiend”, klonk het bijvoorbeeld. De politie vraagt nu geen ongepaste reacties te geven.

 1. Sharing is caring: van deze sharing takeaways kan je hele bubbel samen genieten
  PREMIUM
  Kempen

  Sharing is caring: van deze sharing takeaways kan je hele bubbel samen genieten

  Nu de horeca weer de deuren moet sluiten, komen heel wat uitbaters opnieuw met originele takeaways op de proppen. Om de Kempische horeca te steunen, gingen we op zoek naar vijf unieke initiatieven die lekkere sharing menu’s aanbieden. Zo kan je met je bubbel gezellig samen genieten en tegelijkertijd de lokale horeca een hart onder de riem steken. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. De coronacijfers in Turnhout van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Turnhout van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Turnhout minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 129. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Turnhout op 285 te liggen. Omdat Turnhout meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
  PREMIUM
  Merksplas

  Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek

  Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. “We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven”, zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.