Jurgen Bastiaensen.
Volledig scherm
Jurgen Bastiaensen. © RV

Voormalig voetballer Jurgen Bastiaensen (44) overleden na val in de Maas

TurnhoutDe 44-jarige sportvisser uit Turnhout die vrijdag om het leven kwam na een ongelukkige val in de Maas in het dorp Maren-Kessel in Nederland, was de 44-jarige Jurgen Bastiaensen. Zijn vrienden en familie en bij uitbreiding een groot deel van de Kempense voetbalwereld reageert vol ongeloof. Jurgen Bastiaensen voetbalde onder meer bij Turnhout, Zwarte Leeuw, Hoogstraten en Sint-Lenaarts. 

 1. Op 581 dagen door 581 Belgische gemeenten fietsen voor het goede doel: “Kinderen via bewegingskampen van To Walk Again een fantastische vakantie bezorgen”
  Hoogstraten/Baarle-Hertog/Turnhout

  Op 581 dagen door 581 Belgische gemeenten fietsen voor het goede doel: “Kinderen via bewegings­kam­pen van To Walk Again een fantasti­sche vakantie bezorgen”

  Dirk Vandervelden heeft een ambitieuze doelstelling. Tegen 5 augustus 2023 wil hij door alle 581 Belgische gemeenten fietsen en minstens 5.810 euro inzamelen voor To Walk Again van Marc Herrremans en de vakantiekampen die zij organiseren. “Als ik mijn steentje kan bijdragen om kinderen met een beperking een fantastisch kamp te schenken en ook de ouders eens even rust te gunnen, dan doe ik dat graag”, zegt Dirk. Hij is ook nog altijd op zoek naar mensen die met hem willen meefietsen en die eventueel in Wallonië voor een slaapplaats kunnen zorgen.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.