De Baron du Fourstraat krijgt een voetgangerszone. Wie de Turnovaparking verlaat, moet naar links rijden en via de Patersstraat naar de Ring.
Volledig scherm
De Baron du Fourstraat krijgt een voetgangerszone. Wie de Turnovaparking verlaat, moet naar links rijden en via de Patersstraat naar de Ring. © Jef Van Nooten

Verkeersstromen rond Turnova veranderen drastisch

De verkeersstromen in het centrum van Turnhout zullen er binnenkort volledig anders uitzien. Op 1 juli opent de ondergrondse parking voor 430 auto’s onder Turnova. Om de omgeving leefbaar te houden, worden straten geknipt, voetgangerszones ingevoerd en rijrichtingen veranderd. “De proefopstelling zal in het najaar geëvalueerd worden”, zegt schepen voor Mobiliteit Marc Boogers. 

 1. Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenisstraf kreeg”
  PREMIUM

  Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenis­straf kreeg”

  Veertig jaar zou Melissa Van Loo maandag zijn geworden. Maar het meisje (17) uit Turnhout werd in april 1998 op gruwelijke wijze onthoofd door haar vriendje Sam B. (20). Om zeker te zijn dat hij de duivel uit haar zou verdrijven, probeerde hij nadien haar hersenen door te spoelen. Aanvankelijk huiverden haar zussen bij de gedachte dat de moordenaar geïnterneerd zou worden. Na een ontmoeting met Sam B. zijn ze maar wat blij dat deze beslissing werd genomen. Samen met Janica en Saskia Van Loo blikken we terug op die zwarte dag en de ontmoeting met de moordenaar van hun zus. “Je hebt er niks aan om de rest van je leven te teren op haat.”
 2. Leerlingen Sint-Victor samen tegen pesten
  Turnhout

  Leerlingen Sint-Vic­tor samen tegen pesten

  Het is niet evident in tijden van corona, maar op Sint-Victor in Turnhout hebben ze toch een voorstelling laten doorgaan van ‘De Pest! aan mij’. De leerlingen moesten via aparte ingangen naar binnen en overal was vooral veel ruimte voorzien. “De voorstelling was voor de leerlingen van het tweede jaar, met de bedoeling om de aandacht te vestigen op pesten. We hebben ook gewerkt rond een positief zelfbeeld, want alleen als we ons goed voelen in ons vel zullen we ook weerbaarder zijn tegen pesten. Op Sint-Victor is in elk geval alles bespreekbaar en mag iedereen zichzelf zijn. We leren anderen en onszelf aanvaarden zoals we zijn.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement