Bij deze zes koffiebars in de Kempen kom je even op adem tussen het shoppen door.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij deze zes koffiebars in de Kempen kom je even op adem tussen het shoppen door. © Breek

Van Foodbar Zoma tot Filter: bij deze 6 koffiebars in de Kempen neem jij een pauze tijdens het shoppen

KempenDe solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zes leuke bars in de Kempen waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Foodbar Zoma in Herentals tot Filter in Mol.

 1. HUIZENJACHT. Breendonk, zoveel meer dan een duivels bier: “De hoge levensstandaard zie je in de woningprijzen... En tóch valt de verkoop niet stil”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Breendonk, zoveel meer dan een duivels bier: “De hoge levensstan­daard zie je in de woningprij­zen... En tóch valt de verkoop niet stil”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Breendonk bij Puurs-Sint-Amands, waar letterlijk én figuurlijk leven in de brouwerij is. En enkele interessante woningen op de kop te tikken zijn.
  Puurs-Sint-Amands
 2. AZ Turnhout heeft voortaan nog meer aandacht voor psychosociale kwetsbaarheid van toekomstige mama’s

  AZ Turnhout heeft voortaan nog meer aandacht voor psychosoci­a­le kwetsbaar­heid van toekomsti­ge mama’s

  De gynaecologen, vroedvrouwen en huisartsen verbonden aan AZ Turnhout maken sinds kort gebruik van een nieuwe tool, genaamd ‘Born in Belgium Professionals’. Daarmee willen ze de financiële, sociale en psychische toestand van toekomstige moeders vroeg in de zwangerschap in kaart brengen zodat hulp- en zorgverleners uit de eerste en tweede lijn ondersteuning kunnen bieden waar nodig. “Het is beter om zulke moeilijke gesprekken te voeren nog voordat het kindje er is”, zegt schepen voor Welzijn en Gelijke Kansen Kelly Verheyen (Vooruit).
  Turnhout
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. MIJN STAD. Wim Vervoort over zijn Turnhout: “Aan de vijver van het Stadspark kan ik helemaal tot rust komen”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Wim Vervoort over zijn Turnhout: “Aan de vijver van het Stadspark kan ik helemaal tot rust komen”

  Cultuurliefhebber in hart en nieren en van je passie je beroep kunnen maken. Die woorden passen wel bij Wim Vervoort uit Turnhout. Al 5 jaar is hij directeur van het Cultuurcentrum Baarle na onder andere een carrière als leraar (Delta-school in Oud-Turnhout). Hij groeide op in Tielen, leerde zijn partner kennen in Vlimmeren en woont nu in Turnhout waar hij onder meer zijn hart verloor aan De Warande. “In het café daar hebben mijn beste vrienden me al gevraagd om peter te worden van hun zoon.”
  Turnhout
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.