Roel Groen aan de slag in zijn eigen tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Roel Groen aan de slag in zijn eigen tuin. © Peter Vanderveken

Ultraloper Roel Groen loopt marathon in zijn tuin, oftewel 850 rondjes: “Gefrustreerd door alle afgelastingen dacht ik: ‘We gaan eens zot doen’”

TurnhoutWat doe je als fervent (ultra)loper in volle coronatijd waarbij alle wedstrijden die je gepland had worden afgelast? Zelf eentje uitstippelen… in je eigen tuin. Roel Groen liep zaterdagmiddag zo’n 850 rondjes in zijn eigen achtertuin. De ‘Backyard Marathon’ zoals hij het zelf lachend noemde. “Ik was een beetje gefrustreerd en dacht: laten we eens even zot doen”, lacht Roel Groen.

 1. Vrijwilligers verkopen vlaggetjes om picknickbanken voor De Reuzetuin te kopen
  Arendonk

  Vrijwilli­gers verkopen vlaggetjes om picknick­ban­ken voor De Reuzetuin te kopen

  Sinds vorig jaar willen de enthousiaste vrijwilligers van De Reuzetuin een thuis bouwen voor ouderen met beperking. Het pand hebben ze al, maar ze hebben nog een lange weg te gaan om de serviceflats te realiseren. In normale omstandigheden zouden ze allerlei evenementen organiseren om geld in te zamelen, maar dat is nu niet mogelijk. De vrijwilligers zijn dan maar achter hun naaimachines gekropen en verkopen nu zelfgemaakte vlaggetjes om hun project te financieren.
 2. Makelaars lichten slachtoffers op voor 3 miljoen euro: “Ze kozen bewust laaggeschoolde mensen uit”
  PREMIUM
  Turnhout/Assenede

  Makelaars lichten slachtof­fers op voor 3 miljoen euro: “Ze kozen bewust laagge­school­de mensen uit”

  Twee beleggingsmakelaars uit Turnhout en Assenede hebben in totaal meer dan 3 miljoen euro afgetroggeld van hun cliënten. De slachtoffers dachten dat ze aandelen kochten van een Canadees bedrijf, maar het geld werd doorgesluisd naar rekeningen in Zwitserland. Eén van de gedupeerden verloor 357.000 euro, zijn volledige vermogen. “Ze kozen bewust laaggeschoolde mensen uit die geen kaas hebben gegeten van financiële zaken.”
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?