Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Twee vrouwen betrapt na reeks winkeldiefstallen

Turnhout/HerentalsTwee vrouwen die illegaal in ons land verbleven, hebben verscheiden winkeldiefstallen gepleegd, onder andere bij filialen van ICI Paris XL in Turnhout en Herentals. Ze zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 en 12 maanden.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Kinesiste Lotte wandelt 60 kilometer van Turnhout naar Antwerpen: “In 2023 ga ik een heel jaar in Peru werken in revalidatiecentrum voor jongeren”
  Antwerpen/Turnhout

  Kinesiste Lotte wandelt 60 kilometer van Turnhout naar Antwerpen: “In 2023 ga ik een heel jaar in Peru werken in revalida­tie­cen­trum voor jongeren”

  Kinesiste Lotte Eilers (24) arriveerde donderdagnamiddag aan het MAS in Antwerpen. Ze had er een wandeltocht van 60 kilometer opzitten die om middernacht in haar stad Turnhout startte. “Een tegenprestatie voor de 1.500 euro die ik heb ingezameld voor een revalidatiecentrum in Peru. Ik ga er in 2023 als vrijwilliger werken.”
 3. Trappistinnen uit Brecht verwachten 2.500 bezoekers voor zomerwinkel: “En we krijgen binnenkort een televisieploeg uit Polen op bezoek voor onze zepen”
  PREMIUM
  Brecht

  Trappistin­nen uit Brecht verwachten 2.500 bezoekers voor zomerwin­kel: “En we krijgen binnenkort een televisie­ploeg uit Polen op bezoek voor onze zepen”

  De Trappistinnen in Brecht organiseren komend weekend opnieuw (5, 6 en 7 augustus) hun alombekende zomerwinkel. Voor de veertiende keer alweer en deze keer zonder de coronabeperkende maatregelen. Zuster Katharina verwacht om en bij de 2.500 bezoekers verspreid over de drie dagen. En de kloosterorde krijgt binnenkort nog wat buitenlandse aandacht, want zowel een Duitse als een Poolse televisiezender willen een reportage komen maken.