De kermis in Turnhout
Volledig scherm
De kermis in Turnhout © Jef Van Nooten

Twee familiedagen en prikkelarm moment tijdens Turnhout Kermis

TurnhoutOp en rond de Grote Markt in Turnhout komen dinsdag de foorkramers aan. Vrijdag 12 augustus gaat de kermis van start.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Stad Turnhout luidt nieuw academiejaar in met gratis vat voor studenten
  Turnhout

  Stad Turnhout luidt nieuw academie­jaar in met gratis vat voor studenten

  Het nieuwe academiejaar is donderdag officieel van start gegaan. Om de Turnhoutse studenten te verwelkomen, gaf het stadsbestuur ‘s avonds een gratis vat in De Zwarte Ruiter. De eerste pintjes werden getapt door schepen van Onderwijs Marc Boogers, schepen van Jeugd Jan Van Otten, onderwijsconsulente Iris Loots en het presidium met de boodschap: “Turnhout verwent zijn hogeschoolstudenten en wenst hen een succesvol academiejaar.” En dat lieten de studenten zich geen twee keer zeggen. Het vat werd tot op de laatste druppel leeggedronken.