De laureaten van Heeren Group en B-Architecten kwamen hun prijs ophalen. Rechts staat Antwerps schepen Annick De Ridder (N-VA).
Volledig scherm
De laureaten van Heeren Group en B-Architecten kwamen hun prijs ophalen. Rechts staat Antwerps schepen Annick De Ridder (N-VA). © PVH

Turnova wint prestigieuze Antwerpse prijs: “Gedurfd en duurzaam project dat alles van het stadsleven bij elkaar brengt”

Het Turnhoutse stadsvernieuwingsproject Turnova heeft de allereerste planningsprijs ‘Gilbert van Schoonbeke’ gewonnen. Een delegatie van het Turnhoutse stadsbestuur, projectontwikkelaar Heeren Group en ontwerpers B-Architecten kreeg er in Antwerpen nog een cheque van 10.000 euro bovenop. De jury looft de ruimtelijke kwaliteiten en de duurzaamheid van Turnova.

1 reactie

 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  Mooi dat er een keer positief nieuws te lezen is, er beweegt wel degelijk wat in Turnhout ook al zijn het dan voor het overgrote deel privé-initiatieven. Maar net dat zorgt voor een frisse wind in onze stad. Als het goed is mag het ook gezegd worden.
 1. Kempense burgemeesters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense burgemees­ters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”

  De gouverneur van de provincie Luik en enkele burgemeesters daar winden er geen doekjes op: ze zullen vanaf 1 mei toelaten dat horecazaken hun terras openen. De rebellie krijgt in de Kempen voorlopig niet meteen navolging, al is burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wel duidelijk. “Een goed georganiseerde horeca is nog altijd een beter plan om de pandemie te bestrijden dan mensen ongecontroleerd naar de parken te laten gaan. Dus alsjeblieft: laat ze heropenen op 1 mei.”
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid