De laureaten van Heeren Group en B-Architecten kwamen hun prijs ophalen. Rechts staat Antwerps schepen Annick De Ridder (N-VA).
Volledig scherm
De laureaten van Heeren Group en B-Architecten kwamen hun prijs ophalen. Rechts staat Antwerps schepen Annick De Ridder (N-VA). © PVH

Turnova wint prestigieuze Antwerpse prijs: “Gedurfd en duurzaam project dat alles van het stadsleven bij elkaar brengt”

Het Turnhoutse stadsvernieuwingsproject Turnova heeft de allereerste planningsprijs ‘Gilbert van Schoonbeke’ gewonnen. Een delegatie van het Turnhoutse stadsbestuur, projectontwikkelaar Heeren Group en ontwerpers B-Architecten kreeg er in Antwerpen nog een cheque van 10.000 euro bovenop. De jury looft de ruimtelijke kwaliteiten en de duurzaamheid van Turnova.

1 reactie

 • Eric Leysen

  3 jaar geleden
  Mooi dat er een keer positief nieuws te lezen is, er beweegt wel degelijk wat in Turnhout ook al zijn het dan voor het overgrote deel privé-initiatieven. Maar net dat zorgt voor een frisse wind in onze stad. Als het goed is mag het ook gezegd worden.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Boeren halen spandoeken boven op bruggen boven E34 en E19: “Met dit stikstofakkoord staat deur open voor minderwaardig voedsel”
  Kempen

  Boeren halen spandoeken boven op bruggen boven E34 en E19: “Met dit stikstofak­koord staat deur open voor minderwaar­dig voedsel”

  Honderden boeren hebben woensdagavond op verschillende bruggen van de E19 en de E34 in de provincie Antwerpen actie gevoerd. Enerzijds om hun collega’s in Nederland te steunen, maar anderzijds om ook de problematiek rond het stikstofdossier in België aan te kaarten. “Burgers wakker maken dat het stikstofakkoord niet leefbaar is voor ons”, klinkt het.
 3. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 4. Mantelzorgers worden in de bloemetjes gezet met filmnamiddag
  Turnhout/Oud-Turnhout/Vosselaar/Beerse

  Mantelzor­gers worden in de bloemetjes gezet met filmnamid­dag

  Donderdag 23 juni werden alle mantelzorgers van Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar en Beerse eens stevig in de bloemetjes gezet voor de Dag van de Mantelzorger. Ze werden getrakteerd op een film en een gezellige receptie achteraf om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. “Het is zó belangrijk dat mantelzorgers de tijd en ruimte krijgen om iets voor zichzelf te doen”, meent mantelzorgcoördinator Ingrid Jansen.