Archiefbeeld van een opendeurdeur op de Kunstencampus in Turnhout
Volledig scherm
Archiefbeeld van een opendeurdeur op de Kunstencampus in Turnhout © Vanderveken

Turnhoutse academies zetten deuren open: 3.000 leerlingen én leerkrachten tonen wat ze kunnen

TurnhoutDe leerlingen en leerkrachten van de Turnhoutse academies tonen hun kunnen op zaterdag 11 februari aan een groot publiek. Met de opendeurdag doen ze mee aan de jaarlijkse ‘Dag van de Academies’.

 1. Bim Bam Beieren: 6 keer genieten van een heerlijk paasontbijt in de Kempen
  PREMIUM

  Bim Bam Beieren: 6 keer genieten van een heerlijk paasont­bijt in de Kempen

  Pasen komt er weer aan en dat is het moment bij uitstek voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Zowel op paaszondag als -maandag organiseren verschillende horecazaken maar ook verenigingen een paasontbijt om jou op je wenken te bedienen. Onze redactie zocht voor jou een aantal adresjes uit in de Kempen waar je heerlijk kan smullen van eitjes en ander lekkers. Van bistro Torenhof in Tongerlo tot een ontbijtmand bij scouts Pulle: op deze zes plekken in de Kempen vier jij Pasen.
 2. Stad wil kapelletjes en gevelbeelden weer laten pronken: “Inwoners krijgen subsidie voor restauratie”

  Stad wil kapelle­tjes en gevelbeel­den weer laten pronken: “Inwoners krijgen subsidie voor restaura­tie”

  Stad Turnhout wil het klein religieus erfgoed in de stad opwaarderen. Inwoners kunnen daarom subsidies aanvragen voor de restauratie van een kapelletje, een heiligenbeeld of een religieus gevelornament. “Daar trekken we 10.000 euro per jaar voor uit en dat is redelijk uniek in Vlaanderen”, zegt schepen Astrid Wittebolle. De eerste subsidie ging naar de restauratie van een kapelletje in de Jachthoornstraat.
  Turnhout