Schepen Luc Op de Beeck, personeelsdirecteur Gerd Horsten en schepen Kelly Verheyen zijn trots op de resultaten van het activeringsbeleid.
Volledig scherm
Schepen Luc Op de Beeck, personeelsdirecteur Gerd Horsten en schepen Kelly Verheyen zijn trots op de resultaten van het activeringsbeleid. © Stad Turnhout

Turnhouts activeringsbeleid van leefloners werpt zijn vruchten af: “Na een jaar heeft 80 procent werk”

TurnhoutStad Turnhout probeert al jaren de armoedeproblematiek aan te pakken met een activeringsbeleid, en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Meer dan 70 procent van de mensen die een leefloon krijgen, neemt ondertussen deel aan een dergelijk traject. Na een jaar heeft ruim 80 procent van hen vast werk gevonden, waardoor ze niet meer afhankelijk zijn van een leefloon. 

 1. 10 tips voor Erfgoeddag in regio Kempen/Mechelen: van nachtelijke volksverhalen tot de angstaanjagende ‘Baskwadder’
  PREMIUM
  Kempen-Mechelen

  10 tips voor Erfgoeddag in regio Kempen/Mechelen: van nachtelij­ke volksverha­len tot de angstaanja­gen­de ‘Baskwadder’

  Tijdens het weekend van 24 en 25 april vieren we in Vlaanderen en Brussel de twintigste editie van Erfgoeddag, die dit jaar volledig in het teken staat van de nacht en al haar facetten. Voor de gelegenheid kan je in de eigen streek op zoek gaan naar de meest magische activiteiten en angstaanjagende verhalen die zich afspelen in het duister. Om het coronaproof te houden wordt vrijwel alles in de gezonde buitenlucht georganiseerd. Wij verzamelden alvast tien adresjes om je op weg te helpen.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?