De optocht van de 11 juli-viering vorig jaar in Turnhout
Volledig scherm
De optocht van de 11 juli-viering vorig jaar in Turnhout © Ton Wiggenraad

Turnhout viert Vlaamse feestdag op 5, 6 en 7 juli: Vlaams Belang misnoegd over nieuwe formule

De stad Turnhout viert de Vlaamse feestdag dit jaar niet op 11 juli. Om een breder publiek te bereiken, wordt de viering verplaatst naar 5, 6 en 7 juli. Op het programma staan onder meer een schlagerfestival en een familie-event. “Het is een schande dat jullie de 11 juli-viering beperken tot een fuif en wat schlagermuziek”, foetert Reccino Van Lommel (Vlaams Belang).

3 reacties

 • leen verwaest

  4 jaar geleden
  Elke dag dat je gezond bent is 1 groot feest. Positief zijn is een kenmerk van gezond zijn. Geniet gewoon van alles wat er te doen is.
 • Dirk Van Brussel

  4 jaar geleden
  Zoals steeds, Turnhout waar knoeiers aan de macht zijn. De nationale feestdag viert men ook niet een week voor of een week na datum.
 • walter dierckx

  4 jaar geleden
  Nieuw bazen nieuwe wetten zeggen ze altijd. Het begint hier in Turnhout goed mis te lopen met het nieuwe bestuur. Ik heb het nog nooit niet meegemaakt dat tal van schepenen en burgemeester gewoon op geen enkele mail reageren. Wil je iets melden dan moet je het voortaan via de pers of regionale tv doen. Het word onder dit bestuur turnhout op zijn kop. Het is te hopen dat we er geen 6 jaar mee op gescheept zitten.