Archiefbeeld EK-gekte op de Grote Markt van Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld EK-gekte op de Grote Markt van Turnhout © Foto Ton Wiggenraad

Turnhout krijgt groot EK-scherm achter bioscoop: “Als de maatregelen nog versoepelen, kunnen er tot 2.500 fans komen kijken”

TurnhoutDe voetbalgekte is weer in het land. Ook in Turnhout maakt men zich klaar voor een fantastisch EK, hoewel er deze zomer door de coronamaatregelen geen groot scherm op de Grote Markt zal zijn. Dit jaar zijn de voetbalfanaten echter welkom om de wedstrijden te volgen en gezellig iets te drinken aan tafeltjes op de enorme parking van UGC cinema. “Alles gebeurt coronaproof: iedereen blijft in zijn eigen bubbel en er is bediening aan tafel." 

 1. Zo solidair is Turnhout. Inzamelactie voor slachtoffers in Wallonië ongelooflijk succes: “Iedereen leeft mee”
  Turnhout

  Zo solidair is Turnhout. Inzamelac­tie voor slachtof­fers in Wallonië ongeloof­lijk succes: “Iedereen leeft mee”

  De oproep van de vrienden Anouk Bruyninckx, Michael Discart en Nick Van Den Broeck laat Turnhout niet onberoerd. Al sinds vrijdagochtend is het ontzettend druk in de Koningin Elisabethlei door alle auto’s, fietsers en voetgangers die voedsel en kleding binnenbrengen om te schenken aan de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. “Veel mensen die spullen komen brengen, blijven daarna nog even werken als vrijwilliger. “
 2. “Komaan Woutje, alles blijven geven”: supporters teleurgesteld maar trots na zesde plaats van Wout Van Aert
  PREMIUM
  Lille

  “Komaan Woutje, alles blijven geven”: supporters teleurge­steld maar trots na zesde plaats van Wout Van Aert

  Vurig hoopten ze op een gouden medaille. Maar die hoop veranderde in een teleurstelling over zijn zesde plaats. Toch zijn de supporters van Wout Van Aert vooral trots op wat ‘ons Woutje’ gepresteerd heeft. Wij volgden de olympische tijdrit in café ’t Vliegershof in Lille. Dat is het clublokaal van Het Vliegend Wiel, de toeristenclub waarvan Wout Van Aert als kind zelf lid was.