Campus Zenit van GO! Scholengroep Fluxus
Volledig scherm
PREMIUM
Campus Zenit van GO! Scholengroep Fluxus © Jef Van Nooten

Turnhout krijgt er nieuwe school bij: Fluxus start basisschool op Campus Zenit

TurnhoutHet centrum van Turnhout krijgt er een basisschool bij. GO! Scholengroep Fluxus wil in september 2024 starten met een nieuwe basisschool op campus Zenit. De school zal op termijn plaats bieden aan 216 leerlingen. “In die buurt zijn al verschillende basisscholen. Maar gezien de hoge nood vormt dat geen probleem”, zegt algemeen directeur Hans Dekoninck van Fluxus.

 1. Vrijetijdshuis De Moer zet deuren open als blokpunt voor studenten
  Vosselaar

  Vrijetijds­huis De Moer zet deuren open als blokpunt voor studenten

  De examens staan stilaan weer voor de deur. Zowel de leerlingen van de middelbare scholen als de studenten zitten met hun neus in de boeken, maar niet iedereen kan thuis op zijn gemak studeren. Van 28 november tot 5 februari telkens van 8 tot 22 uur (ook in het weekend en op feestdagen) kunnen zij daarom in vrijetijdshuis de Moer terecht om in alle stilte te blokken. Ze moeten wel op voorhand een plaatsje reserveren via reservaties.vosselaar.be.
 1. Hanne (34) lanceert ‘doe-het-zelfdoosjes’ om oorbellen voor kinderen te maken: “3D-printer draait nu dag in, dag uit”
  PREMIUM
  Merksplas

  Hanne (34) lanceert ‘doe-het-zelfdoos­jes’ om oorbellen voor kinderen te maken: “3D-prin­ter draait nu dag in, dag uit”

  Hanne Marynissen (34) van Maryn Jewelsandmore uit Merksplas lanceerde vorige week een ‘doe-het-zelf’-pakketje om thuis samen met de kinderen oorbelletjes, haarspeldjes of magneetjes te maken met vormpjes in klei. Sinds ze het bekend maakte, draait haar 3D-printer 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven. Vanuit heel Vlaanderen stromen de bestellingen binnen. “Heel de familie en mijn beste vriendin komen hier zelfs helpen want anders is het niet bij te houden”, lacht Hanne. “Blijkbaar ben ik zowat de enige die zo'n pakketjes met zelfgemaakte mallen maakt en verkoopt.”