De carrousel op de kermis in Turnhout
Volledig scherm
De carrousel op de kermis in Turnhout © Jef Van Nooten

Turnhout Kermis start op 6 augustus met nodige maatregelen: mondmasker verplicht vanaf 12 jaar

TurnhoutDe augustusfoor in Turnhout kan weer plaatsvinden, maar het zal nog niet helemaal de gekende foor als vanouds zijn. Vanaf 12 jaar is een mondmasker verplicht. De foorkramers moeten ook verplicht handgel voorzien. Voor enkele amokmakers zal de kermis verboden terrein worden. Zij kregen een plaatsverbod opgelegd. 

 1. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
  PREMIUM
  Oostkamp/Oostende/Antwerpen

  Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

  “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”
 2. Amokmakers krijgen plaatsverbod tijdens Turnhout Kermis: al vijf jongeren op ‘zwarte lijst’
  PREMIUM
  Turnhout

  Amokmakers krijgen plaatsver­bod tijdens Turnhout Kermis: al vijf jongeren op ‘zwarte lijst’

  Op de Grote markt in Turnhout zijn groepjes - meestal meerderjarige - jongeren de laatste tijd en zeker sinds de start van de zomervakantie herhaaldelijk met elkaar op de vuist gegaan. Vermoedelijk gaat het zelfs om afgesproken gevechten. Zeker na het spuwen naar een agent is voor burgervader Paul Van Miert (N-VA) de maat vol. “Wie zich als kind gedraagt, straffen we als een kind: in de hoek met Turnhout Kermis.”
 1. Jan Verheyen (61) na 43 jaar bij stad Turnhout op pensioen: “Als ik terugdenk aan de eerste jaren moet ik altijd denken aan de televisiereeks De Collega’s”
  Turnhout

  Jan Verheyen (61) na 43 jaar bij stad Turnhout op pensioen: “Als ik terugdenk aan de eerste jaren moet ik altijd denken aan de televisie­reeks De Collega’s”

  Elke dag gaat er in Vlaanderen wel iemand op pensioen, maar in het geval van Jan Verheyen (61) verdient dat toch wel meer dan een voetnoot. Na een carrière van maar liefst 43 jaar bij één werkgever, de stad Turnhout, gaat Jan op pensioen. Meer dan vier decennia lang werkte hij voor de communicatiedienst van de stad. Hij maakte deel uit van team de Vrij-Dagen van wijlen Marcel Hendrickx en was de man achter de camera van stads-TV. “Door veel vanop de eerste rij te beleven ben ik meer en meer van deze stad gaan houden”, zegt Jan Verheyen.