Paul Van Miert en schepen Jan Van Otten overhandigen een geschenkmand aan Marijn Van Lommel, Elke De Canne en hun kinderen Seb, Bas en Lien.
Volledig scherm
Paul Van Miert en schepen Jan Van Otten overhandigen een geschenkmand aan Marijn Van Lommel, Elke De Canne en hun kinderen Seb, Bas en Lien. © Peter Vanderveken

Turnhout is bij snelste groeiers van Vlaanderen: “Waakzaam zijn voor leefbaarheid van de stad”

De stad Turnhout heeft de kaap van 45.000 inwoners bereikt. De stad is daarmee één van de twee snelst groeiende centrumsteden in Vlaanderen. En ook de toekomst oogt mooi voor het bevolkingsaantal van Turnhout. Met woonprojecten zoals de Heizijdse Velden verwacht het stadsbestuur snel aan 50.000 inwoners te zitten. “We moeten wel waakzaam zijn voor de leefbaarheid van de stad”, zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA).

8 reacties

 • Jan Sapion

  2 jaar geleden
  De stad leefbaar houden haha...wat is er nog te zien. De Grote Markt, een leegte. Wandelb is door De Gasthuisstraat en de Paterstraat, alles is verloederd. Probeer is op een avondje ronde te wandelen aan de stationsbuurt, en de Merodelei, je zal weten wat je tegenkomt. Het zwembad wordt hier vernoemd, wat een schandalen zijn dit geweest. Vergeten burgemeester dat elke turnhoutenaar meer belasting moest betalen voor een totale tweede nieuwbouw? Leefbaar haha
 • Frans Slegers

  2 jaar geleden
  Alles wat een stad leefbaar maakt wordt hier stelselmatig afgebroken, afgeschaft, opgedoekt of duur betalend gemaakt. Ze pretenderen de hoofdstad van de Kempen te zijn maar komen nog niet aan de hielen van nabije steden zoals bv Geel of Herentals. Een stad van 45000 inwoners die bijvoorbeeld niet eens een gelegenheid heeft om in de zomer buiten te kunnen zwemmen....Ik zeg maar wat.
 • yari arnesano

  2 jaar geleden
  Heel triest om te lezen... En waakzaam zijn voor de leefbaarheid?? Dat is al te laat.
 • yari arnesano

  2 jaar geleden
  Alles moet wijken om zo veel mogelijk inwoners halen. Turnhout is niet meer van Turnhoutenaars, dat gevoel heb je toch als je in de Stad rondloopt...
 • walter dierckx

  2 jaar geleden
  Maar dat de turnhoutenaren zich niet meer veilig en thuis voelen in hun eigen stad daar word niks van gezegd en ook niks aan gedaan. De stad kijk enkel naar het aantal inwoners. Hoe meer inwoners hoe hoger het loon van het stadsbestuur.
 1. Twintiger veroordeeld tot 4 jaar cel na tweede gewapende overval op zelfde winkel: “Hij voerde zijn werkstraf niet uit en lijkt onverbeterlijk”
  Turnhout

  Twintiger veroor­deeld tot 4 jaar cel na tweede gewapende overval op zelfde winkel: “Hij voerde zijn werkstraf niet uit en lijkt onverbeter­lijk”

  Twee Nederlanders die in september vorig jaar een gewelddadige overval hebben gepleegd op telefoonwinkel Phone 2 Go in de Leopoldstraat in Turnhout zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 4 jaar. Ze sloegen de zaakvoerder bewusteloos en bonden hem vast. Voor één van de daders was het de tweede keer binnen één jaar dat hij in die winkel een gewapende overval pleegde.