De Philipssite in Turnhout.
Volledig scherm
PREMIUM
De Philipssite in Turnhout. © BELGA

Turnhout bekijkt Philipssite als mogelijke locatie vaccinatiedorp: “Het wordt een grote en vooral belangrijke operatie die we op enkele weken moeten klaren”

TurnhoutDe stad Turnhout bekijkt onder meer de site van Philips als mogelijke locatie voor een vaccinatiedorp in de Eerstelijnszone Kempenland. De voormalige hallen van de Navo in Weelde worden ook meegenomen samen met de Coöperatie Hoogstraten. “Wij zijn een van de grootste Eerstelijnszones in Vlaandere”", zegt schepen van Sociale Zaken Luc Op De Beeck (CD&V) van Turnhout. “Mogelijk moeten we naar drie sites gaan. Het zal een aartsmoeilijke operatie worden die we vooral veilig moeten kunnen laten verlopen.” Op De Beeck denkt zelfs aan het inschakelen van bedrijven uit de evenementensector om de logistieke operatie tot een goed einde te brengen.

 1. Stad Hoogstraten stelt Coöperatie Hoogstraten voor als mogelijk ‘vaccinatiedorp’
  PREMIUM
  Hoogstraten/Rijkevorsel

  Stad Hoogstra­ten stelt Coöperatie Hoogstra­ten voor als mogelijk ‘vaccina­tie­dorp’

  De stad Hoogstraten heeft de Coöperatie Hoogstraten (groenten- en fruitveiling) - in samenspraak met de directeur Hans Van Der Hallen - voorgesteld als mogelijk ‘vaccinatiedorp’ in de Eerstelijnszone Kempenland. Een definitieve beslissing is er nog niet genomen. Die valt mogelijk volgende week. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de burgemeester van Blankenberge, eist Hoogstraten géén voorkeursbehandeling. Rijkevorsel zal geen eigen vaccinatiedorp krijgen. De inwoners zullen vermoedelijk naar Hoogstraten moeten.
 1. Burgemeester Essen wil dat vaccinaties vooral in vertrouwde omgeving gebeuren: “Dat verlaagt de drempel”
  PREMIUM
  Essen

  Burgemees­ter Essen wil dat vaccina­ties vooral in vertrouwde omgeving gebeuren: “Dat verlaagt de drempel”

  Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) van Essen is voorstaander om - wanneer in maart of april de vaccinaties voor de algemene bevolking starten - die zo dicht mogelijk bij huis te organiseren. “Door het dicht bij huis te doen, verlaag je de drempel voor heel wat mensen”, zegt Van Tichelt. Een beslissing voor een of meerdere vaccinatiedorpen in de Eerstelijnszone Noorderkempen valt vermoedelijk volgende week.
 1. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug

 2. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord