Een vrachtschip op het Albertkanaal.
Volledig scherm
Een vrachtschip op het Albertkanaal. © Peter Vanderveken

Transport via Kempense kanalen stijgt sterk: “16.432 vrachtwagens minder in één jaar tijd”

De Kempense kanalen worden alsmaar meer gebruikt voor goederenvervoer. Uit cijfers die Vlaams parlementslid Hannes Anaf (sp.a) opvroeg, blijkt dat er vorig jaar een stijging was van bijna 8,5% in het vervoerde tonnagevolume op de Kempense kanalen. “Dat betekent dus 16.432 vrachtwagens minder op één jaar tijd”, zegt Hannes Anaf.

  1. Gemeente en 't Kadeeke slaan handen in elkaar voor nieuwe kinderopvang in voormalig Fluviuskantoor: "De nood aan extra plaatsen is enorm hoog”
    Vosselaar

    Gemeente en 't Kadeeke slaan handen in elkaar voor nieuwe kinderop­vang in voormalig Fluviuskan­toor: "De nood aan extra plaatsen is enorm hoog”

    Kinderdagverblijf 't Kadeeke verhuist tegen de zomer zijn tweede locatie in de Sint-Jozefstraat naar het voormalige Fluviuskantoor in de Nijverheidsstraat, dat sinds vorig jaar eigendom is van de gemeente. Het lokale bestuur en het kinderdagverblijf willen zo extra plaatsen creëren om meer kindjes tussen 0 en 3 jaar oud op te vangen. “Met deze zestien nieuwe plekjes hopen we toch een twintigtal ouders blij te maken”, zegt schepen voor Kinderopvang Inge Van Goubergen.