Candy Factory op het Zegeplein.
Volledig scherm
Candy Factory op het Zegeplein. © Jef Van Nooten

Tieners plegen voor plezier reeks overvallen in centrum van Turnhout: “Ze zijn elk normbesef kwijt”

Smartphone kapot? Dan overvallen we een gsm-winkel. Honger? Dan beroven we een pizzakoerier… Twee jonge mannen uit Aalst en Denderleeuw stonden vrijdag terecht voor een reeks (gewapende) overvallen in het centrum van Turnhout. “Ze zijn elk normbesef kwijt”, sakkert het openbaar ministerie.

  1. Leerlingen kunstonderwijs van Heilig Graf protesteren tegen hervormingen: “Van ons hart voor kunst moeten ze godverdomme afblijven!”
    PREMIUM
    Turnhout

    Leerlingen kunstonder­wijs van Heilig Graf proteste­ren tegen hervormin­gen: “Van ons hart voor kunst moeten ze godverdom­me afblijven!”

    De leerkrachten en leerlingen van school Heilig Graf in Turnhout zijn niet te spreken over de aangekondigde onderwijshervormingen. Het ministerie voor Onderwijs wil flink snoeien in de lesuren voor creatieve vakken zodat er meer tijd is voor wiskunde en wetenschappen. Voor de leerlingen uit het kunstonderwijs betekent de hervorming dat er hard geraakt wordt aan de kern van hun opleiding. Daarom zongen ze vandaag luidkeels een protestlied van achter hun mondmaskers.