Dre Wolput en Peter Gevers maakten ook een banner met 'Zonder Sluikstort Straat'.
Volledig scherm
Dre Wolput en Peter Gevers maakten ook een banner met 'Zonder Sluikstort Straat'. © Foto Ton Wiggenraad

Tegelhumor tegen zwerfvuil

TURNHOUTBinken tegen zwerfvuil. Onder die slogan zijn twee 'Bekende Turnhoutenaren' een actie gestart om de inwoners van hun stad te sensibiliseren rond zwerfvuil en sluikstorten. "We willen de 'tegeltjeshumor' vooral verspreiden via sociale media", klinkt het.

 1. Politie controleert kamers van voormalig hotel in Stationstraat: “Omstandigheden voor sommige bewoners waren mogelijk levensgevaarlijk”
  PREMIUM
  Turnhout

  Politie contro­leert kamers van voormalig hotel in Station­straat: “Omstandig­he­den voor sommige bewoners waren mogelijk levensge­vaar­lijk”

  De politie heeft zondag de kamers van het voormalig hotel ‘Tegenover’ in de Stationstraat grondig gecontroleerd. Het hotel wordt momenteel permanent bewoond, hoewel de kamers niet aan de minimale kwaliteitsnormen voldoen. “Een hotelkamer en een hotel zijn niet uitgerust voor een dergelijk langdurig verblijf.” In zeven kamers werd er meteen ingegrepen om de gevaren op vlak van brandveiligheid te verwijderen.
 1. Je zal er maar wonen of werken: vanaf morgen verschilt avondklok in Baarle-Hertog van die in Baarle-Nassau
  Baarle-Hertog

  Je zal er maar wonen of werken: vanaf morgen verschilt avondklok in Baar­le-Her­tog van die in Baar­le-Nas­sau

  Vanaf zaterdag 23 januari moet iedereen in Nederland tussen 21 en 4.30 uur binnenblijven tenzij er een gegronde reden is. Maar in Vlaanderen start de avondklok nog steeds pas om middernacht. Dat zorgt weer voor ingewikkelde situaties in Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. In de Belgisch-Nederlandse enclavegemeente passeer je namelijk tijdens een eenvoudige avondwandeling al x-aantal keren de grens. Hoe zit dat dan juist?
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"