Andy Boermans
Volledig scherm
PREMIUM
Andy Boermans © Jef Van Nooten

STRAFPLEITERS. Andy Boermans (38), het timide ventje dat het als stagiair meteen opnam tegen seriemoordenaar Ronald Janssen: “Met knikkende knieën stond ik recht om te reageren”

“Er zit krapuul in de gevangenis. Maar ook mensen die heel aangenaam zijn in de omgang. Mensen met wie je kan grappen en grollen.” Andy Boermans is advocaat sinds 2010. Hij heeft verscheidene assisenzaken op zijn conto. Maar zijn meest bewogen proces kwam er pas vorig jaar. Als advocaat van Ruben B., een twintiger die het dodelijke ongeval van Tibau Verelst veroorzaakte, had Boermans politiebewaking nodig. “Die zaak was een dieptepunt op het vlak van bedreigingen. Er stond zelfs iemand op mijn oprit.”

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 1. “Wildplassen, zwerfvuil en parkeerdruk”: inwoners Baarle-Hertog voeren actie tegen vuurwerkverkoop
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  “Wildplas­sen, zwerfvuil en parkeer­druk”: inwoners Baar­le-Her­tog voeren actie tegen vuurwerk­ver­koop

  Enkele tientallen inwoners van Baarle-Hertog hebben zaterdagnamiddag actie gevierd tegen de vuurwerkverkoop in hun gemeente. Met vuurkorven blokkeerden ze een drukbezocht kruispunt. Het was de bedoeling om de vuurkorven ook aan te steken, maar dat werd verboden door de politie. “De kopers parkeren in onze tuinen, plassen tegen onze gevels en laten rommel achter. We zijn het echt beu”, klinkt het.