Staf Pelckmans in de vernieuwde zaal van De Warande in september.
Volledig scherm
Staf Pelckmans in de vernieuwde zaal van De Warande in september. © Ton Wiggenraad

Staf Pelckmans neemt na bijna 20 jaar afscheid van De Warande: “Ik ga het zeker missen”

Na bijna twintig jaar neemt Staf Pelckmans afscheid als algemeen directeur van Cultuurhuis De Warande in Turnhout. Hij zet een stap opzij omdat hij voor Groen de derde plaats zal bekleden bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement op 26 mei. “Ik ga De Warande zeker missen, maar ik blijf in de cultuursector en als ik verkozen word kan ik er nog veel voor betekenen”, aldus Pelckmans.

0 reacties

 1. Woning tijdelijk onbewoonbaar na uitslaande dakbrand
  Beerse

  Woning tijdelijk onbewoon­baar na uitslaande dakbrand

  In de Eikenstraat in Beerse is woensdagnamiddag brand ontstaan in een woning. Het vuur ontstond aan de schouw van de woning, maar de vlammen sloegen al snel over op het dak. De brandweer snelde ter plaatse om de uitslaande dakbrand te blussen. Door de rook- en waterschade is de woning tijdelijk onbewoonbaar. Op het moment van de brand was de poetsvrouw aanwezig. Zij werd door de buren verwittigd van de dakbrand en kon tijdig de woning verlaten.
 2. Schlagermuziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktoberfest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoogstraten

  Schlagermu­ziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktober­fest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”

  De organisatie achter het grootste Oktoberfest van Vlaanderen, Oktoberfest Noorderkempen, neemt nu ook Oktoberfest Antwerpen mee in handen. “Hoogstraten blijft het grootste, maar Antwerpen heeft de komende jaren nog fors groeipotentieel”, klinkt het. Ein,zwei, drei… En volgend jaar misschien ook nog Mechelen. Tickets zijn vanaf 21 april te krijgen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen