Archief: sinds januari 2017 controleert de politie het betalend parkeren
Volledig scherm
Archief: sinds januari 2017 controleert de politie het betalend parkeren © Foto Ton Wiggenraad

Stad zet terug parkeerwachters in: zone voor betalend parkeren wordt uitgebreid

TurnhoutHet betalend parkeren in Turnhout zal binnenkort (ook) opnieuw gecontroleerd worden door parkeerwachters. De voorbije vijf jaar gebeurde dat alleen door de politie. Op verschillende plaatsen in de stad wordt de zone voor betalend parkeren ook uitgebreid.

 1. Speedpedelecs rijden voortaan verplicht op fietspad in Visbeekstraat en Grotenhoutlaan
  Vosselaar

  Speedpede­lecs rijden voortaan verplicht op fietspad in Visbeeks­traat en Grotenhout­laan

  Speedpedelecs zijn nog een relatief nieuwe categorie voertuigen in het verkeer. In het verkeersreglement vallen ze onder de categorie bromfietsen en zijn er specifieke verkeersborden voorzien, met het symbool van een bromfiets en de letter P. Die verkeersborden zijn nu op advies van de fietsorganisatie Fietsberaad ook aangebracht in de Visbeekstraat en de Grotenhoutlaan. De borden geven aan dat speedpedelecs er verplicht op het fietspad moeten rijden.
 2. MIJN DORP. Vlaams parlementslid Tine van der Vloet over haar Merksplas: “Bij Dennis en Evy van café De Glenn kan je me geregeld vinden”
  PREMIUM
  Merksplas

  MIJN DORP. Vlaams parlements­lid Tine van der Vloet over haar Merksplas: “Bij Dennis en Evy van café De Glenn kan je me geregeld vinden”

  Tine van der Vloet (44) is nog een rasechte Spetser. Sociaal bewogen al vanaf haar jeugd, is ze uiteindelijk ook in de politiek beland. Eerst als raadslid voor N-VA in haar eigen dorp, maar al snel ook in het Vlaams parlement waar ze een lans probeert te breken voor de sociale sector. “Toen we vorig jaar afscheid moesten nemen van twee jonge gasten, leefde heel het dorp mee.”
 3. DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”
  PREMIUM
  Westerlo

  DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”

  Het is ongetwijfeld een van de grootste bedrijven in de regio: DAF Trucks, in Oevel bij Westerlo. Wie over de E313 ter hoogte van Geel/Westerlo rijdt, kan er niet naast kijken: de gebouwen van de vrachtwagenproducent zijn immens. Maar sinds de oprichting van het bedrijf in 1966 is het niet enkel rozengeur en maneschijn geweest, met zelfs een faillissement. “Toen was het bang afwachten: kreeg je ook die tweede brief of niet?”, zegt een werknemer daarover. We duiken samen de geschiedenis in.