De Gasthuisstraat in Turnhout
Volledig scherm
De Gasthuisstraat in Turnhout © Peter Vanderveken

Stad zet rem op kebabzaken, pizzeria’s, kapsalons en aanverwante zaken: “Meer diversiteit in aanbod brengen”

De stad Turnhout gaat de komende jaren een rem zetten op de (wild)groei van minisupermarkten, kebabzaken en kapsalons in het stadshart. Er worden ook initiatieven genomen om de kwaliteit van zowel de handelspanden en de woningen in het centrum te verbeteren. De stad geeft zelfs de mogelijkheid om handelspanden in ‘aanloopstraten’ om te vormen tot woningen. “Ons stadshart moet weer opgewaardeerd worden”, klinkt het.

 1. Van Kasteel De Borrekens tot Kasteel Jeanne de Merode: Fiets mee langs de mooiste kastelen in de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Van Kasteel De Borrekens tot Kasteel Jeanne de Merode: Fiets mee langs de mooiste kastelen in de Kempen

  Vlamingen zijn gek op Franse châteaux. Onderweg naar het zuiden van Europa passeren we ze een voor een. Maar ook in ons landje staan er vele mooie kastelen. Met de lente die nu al een tijdje bezig is, groeit ook de hoop op echt fietsweer. Wij stippelden voor de kasteelliefhebbers en de ontdekkende fietsers onder ons een aantal fietsroutes uit langs de kastelen in de Kempen: van Kasteel De Borrekens in Vorselaar tot Kasteel Jeanne de Merode in Westerlo.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.