Paul Van Miert op de Grote Markt in Turnhout
Volledig scherm
Paul Van Miert op de Grote Markt in Turnhout © Jef Van Nooten

Stad viert drie dagen feest met muziek en foodtrucks: "Een volks en gratis festival”

TurnhoutStad Turnhout maakt zich op voor een groot feestweekend volgende maand. Met het feestweekend ‘Stoeber’ wil de stad de herinneringen aan de voorbije coronazomers doen verwaaien. “Drie opeenvolgende dagen muziekoptredens op een groot podium op de Grote Markt: dat geeft ons feestweekend absoluut de allure van een festival”, zegt burgemeester Paul Van Miert.

 1. Bouwbedrijf Renovatiewerken VDB geeft personeel de kans vroeger op bouwverlof te trekken: “Even de riem er wat sneller af kan geen kwaad”
  PREMIUM
  Turnhout

  Bouwbe­drijf Renovatie­wer­ken VDB geeft personeel de kans vroeger op bouwverlof te trekken: “Even de riem er wat sneller af kan geen kwaad”

  Nick Van den Broeck van Renovatiewerken VDB geeft zijn personeel de kans om al op 2 juli de riem eraf te gooien, een week vroeger dan het normale bouwverlof. Vreemd misschien in wat toch wel een drukke periode is geweest. “We willen onze jongens eens zonder te veel druk op vakantie laten vertrekken. Het is hectisch genoeg geweest”, zeggen Nick Van Den Broeck en zijn trouwste werknemer Thomas Lauwers van het bedrijf dat op enkele jaren tijd van twee naar tien werknemers is gegroeid.
 1. Farmabedrijf Eyetec organiseert fuif voor Gijs (14) die lijdt aan dodelijke ziekte: "Machteloos als je bent, zoek je naar manieren om toch íets te kunnen doen”
  Turnhout/Oud-Turnhout

  Farmabe­drijf Eyetec organi­seert fuif voor Gijs (14) die lijdt aan dodelijke ziekte: "Machteloos als je bent, zoek je naar manieren om toch íets te kunnen doen”

  Het Turnhoutse farmabedrijf eyetec organiseert vrijdagavond een fuif om geld in te zamelen voor Duchenne Heroes. De medewerkers dragen de fuif op aan Gijs Lenaerts uit Oud-Turnhout. De jongen werd in 2008 geboren met de ziekte van Duchenne. “We zijn heel blij dat we er niet alleen voor staan”, zegt Jan Lenaerts, papa van Gijs.