De huidige afslag op de Nassaulaan naar het St Jozef zou verplaatst moeten worden.
Volledig scherm
De huidige afslag op de Nassaulaan naar het St Jozef zou verplaatst moeten worden. © Ton Wiggenraad

Stad verlaat piste van ronde Ring: “Geen tunnel, wel nieuwe weg”

De stad Turnhout heeft niet langer de intentie om de Ring rond te maken met een ondertunneling. De ruim 60 miljoen euro die daarvoor nodig zou zijn, kan beter gebruikt worden voor een ondertunneling ter hoogte van het Stadspark. In de plaats van een ronde Ring gaat de stad nu voor een meer realistische oplossing om het noorden te ontsluiten: “Een lokale weg van de Steenweg op Merksplas tot aan Heizijde”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers. 

7 reacties

 • Jef Van De Plas

  2 jaar geleden
  Een compromisoplossing is nooit een goeie oplossing. En ja een tunnel is duur, maar, heeft men al eens echt berekend wat de afschaffing van het drukknopje aan de voetgangersoversteekplaats aan het stadspark gecombineerd met een echte groene golf op de ring zou kunnnen geven. Het spaart misschien die tunnel uit, en dan is er geld voor een ronde ring , wat uiteindelijk de enig echt deugdelijke oplossing is. Want het doorgaand verkeer vanuit het noorden mag de nieuwe weg niet gaan gebruiken.
 • Eric Leysen

  2 jaar geleden
  Studies, plannen, ramingen,....een eindeloos verhaal. Net zoals de files aan de kruispunten van de Nassaulaan. Net zoals de verkeerslichten aan stweg op Mol die uit de "jaren stillekes" stammen. Wat wil je met mensen die zelfs geen oog hebben voor een kruispunt met nog altijd rood-wit geschilderde palen ( en dus niet geel-zwart) zoals wettelijk voorgeschreven.
 • Wim Moonen

  2 jaar geleden
  Eerst gedurende 25 jaar verkeersproblemen opbouwen en ze dan nooit meer opgelost krijgen.Het zal alleen nog maar erger worden.
 • Kristel Van Clemen

  2 jaar geleden
  Ze willen een weg leggen, maar er mag geen verkeer zijn... Typisch.
 • patrrik versys

  2 jaar geleden
  Een studie van 1,5 jaar en feitelijk is er nog niets, er is al heel veel geld verkwist door het laffe bestuur in Turnhout, zachte heelmeesters maken stinkende wonden