Illustratiefoto: het stadhuis van Turnhout
Volledig scherm
Illustratiefoto: het stadhuis van Turnhout © Jef Van Nooten

Stad Turnhout zoekt ‘straatvinken’ om verkeer in kaart te brengen

De stad Turnhout zoekt burgers die op 16 mei één uur lang het verkeer willen tellen in hun straat. Het is de eerste keer dat Turnhout meedoet aan het project ‘Straatvinken’. “We willen de specifieke resultaten voor onze eigen stad kennen”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen).

1 reactie

 • walter dierckx

  2 jaar geleden
  Spijtig ben ik juist met vakantie wij vragen al heel lang een telling van het verkeer in onze buurt en niet van 1 u maar een hele dag. Onze woon buurt krijgt veel te veel verkeer te slikken en dit is al lang geweten en er word niets gedaan door de stad om het verkeer te splitsen.
 1. “Gesloten blijven? Wij hebben er net veel zin in en met de nodige creativiteit kom je een heel eind!”
  Beerse/Turnhout/Hoogstraten

  “Gesloten blijven? Wij hebben er net veel zin in en met de nodige creativi­teit kom je een heel eind!”

  Bij heel wat horecazaken klinken vooral twijfels bij de gedeeltelijke heropening van de horeca, maar er zijn ook zaakvoerders die nu al staan te trappelen om eraan te beginnen. Dat is onder meer het geval bij Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande van brasserie Flor in Beerse en Louis in Turnhout. Ook Glenn, Kristof en Yacinta van De Gelmel in Hoogstraten kunnen niet wachten. “We hebben te lang gewacht”, klinkt het.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren