Het stadhuis van Turnhout
Volledig scherm
Het stadhuis van Turnhout © Jef Van Nooten

Stad Turnhout reageert met volle moed op matige cijfers: “Boodschap begrepen, tijd voor actie”

TurnhoutUit de nieuwe Stadsmonitor blijkt dat Turnhout opnieuw de onveiligste centrumstad van Vlaanderen is. Ook is maar de helft van de Binken trots op zijn stad en heeft slechts een kwart van hen vertrouwen in het stadsbestuur, veel minder dan in de andere centrumsteden. Hoe komt  Turnhout aan zulke matige cijfers? En nog belangrijker: hoe gaat het stadsbestuur de problemen aanpakken? “Het is nu aan ons. We nemen deze cijfers heel serieus en werken de komende jaren aan een beter Turnhout.”

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Minister van Armoedebestrijding geïnspireerd door proactieve aanpak OCMW Turnhout: "Sterke samenwerking van alle actoren in het veld”
  PREMIUM
  Turnhout

  Minister van Armoedebe­strij­ding geïnspi­reerd door proactieve aanpak OCMW Turnhout: "Sterke samenwer­king van alle actoren in het veld”

  De stad Turnhout ontving tijdens de coronacrisis al 1,2 miljoen euro van de federale overheid om inwoners in armoede proactief op te bellen nog vóór dat ze zelf bij het OCMW moeten aankloppen. Minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) bracht woensdagmiddag een bezoek aan de stad om bij te leren over de bijzondere Turnhoutse werkwijze en inspiratie op te doen voor het federale armoedeplan. “Er hangt nog altijd veel schaamte rond het OCMW. Met deze methode omzeilen we dat.”