Erwin Brentjens
Volledig scherm
Erwin Brentjens © ton wiggenraad

Stad opent rouwregister voor Erwin Brentjens

TurnhoutStad Turnhout heeft een rouwregister geopend voor oud-burgemeester Erwin Brentjens.

 1. Twee bestuurders betrapt op drugs achter het stuur
  Turnhout

  Twee bestuur­ders betrapt op drugs achter het stuur

  Bij een verkeerscontrole langs de Parklaan in Turnhout afgelopen woensdag heeft het verkeersteam van lokale politie twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Een van hen reed toen in een wagen. Hij moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. De andere was een bromfietser. Hij moet het nu vijftien dagen zonder bromfiets stellen. Verder schreef de politie ook boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, gsm-gebruik achter het stuur en het negeren van het oranje verkeerslicht. Tot slot moesten ook zeven chauffeurs een ademtest afleggen, maar niemand blies positief.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.