Diefstalvrije nietjes op de Grote Markt ter hoogte van Turnova
Volledig scherm
Diefstalvrije nietjes op de Grote Markt ter hoogte van Turnova © Jef Van Nooten

Stad investeert in diefstalvrije fietsenstallingen: “Met nietjes en overdekte fietsparking”

TurnhoutStad Turnhout wil het aantal fietsverplaatsingen verdubbelen. Om dat te verwezenlijken is het belangrijk dat fietsers hun tweewieler veilig kunnen parkeren, zonder schrik te hebben dat hij gestolen wordt. “We investeren daarom sterk in ‘diefstalvrije nietjes’ en een overdekte fietsenparking”, zegt schepen voor Mobiliteit Marc Boogers (Groen).

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.