Schepen Jan Van Otten met enkele jongeren in de ontspanningsruimte in De Bakkerij
Volledig scherm
Schepen Jan Van Otten met enkele jongeren in de ontspanningsruimte in De Bakkerij © Jef Van Nooten

Stad geeft jongeren drie locaties om te chillen

TurnhoutStad Turnhout heeft drie locaties gecreëerd waar jongeren kunnen rondhangen. Ze kunnen er sporten, spelletjes spelen of gewoon wat chillen. “We voelden dat er bij maatschappelijk kwetsbare jongeren een grote nood was aan coronaveilige ontmoetingsplekken”, zegt schepen voor Jeugd Jan Van Otten.

 1. Winst voor Guino Kenis en Anton Dupan in Ypres Historic Regularity
  AUTOSPORT

  Winst voor Guino Kenis en Anton Dupan in Ypres Historic Regularity

  De derde editie van de Ypres Historic Regularity bleef, zoals de traditie het wil, spannend tot de laatste regelmatigheidsrit. Nadat de topfavorieten stuk voor stuk in de fout gingen, draaide de strijd voor de overwinning uit op een spannend duel tussen Piraux-Monard met hun Renault 11 Turbo en Kenis-Dupan met hun BMW 325i. In de slotfase duwde de BMW-concessiehouder uit de Kempen door en hij won de wedstrijd met een nipt verschil.
 2. Schorvoort mag dromen van behoud Aa-vallei: 300 woningen worden wellicht elders in gehucht gebouwd
  Turnhout

  Schorvoort mag dromen van behoud Aa-val­lei: 300 woningen worden wellicht elders in gehucht gebouwd

  Het Turnhoutse wijkcomité Schorvoort 2020 heeft een belangrijke slag thuis gehaald. Het ziet er naar uit dat er toch geen 300 woningen gebouwd zullen worden in de Aa-vallei. Het protest van inwoners viel lang in dovemansoren, maar ook een onafhankelijk expert concludeert nu dat het onverantwoord is om te bouwen in de Aa-vallei. Als alternatief wordt nu overwogen om de woningen niet in de Aa-vallei te bouwen, maar in de kern van het gehucht en op de gronden van voetbalclub White Star.