Helen (links zittend) en Fatima (rechts zittend) getuigen over hun tocht naar België in het nieuw boek 'Het begin van mijn leven was toen ik nog niet bestond. Het boek van Fatima en Helen', dat geschreven werd door Michèle Stappaerts (links staand) en Janne Janssens (rechts staand)
Volledig scherm
PREMIUM
Helen (links zittend) en Fatima (rechts zittend) getuigen over hun tocht naar België in het nieuw boek 'Het begin van mijn leven was toen ik nog niet bestond. Het boek van Fatima en Helen', dat geschreven werd door Michèle Stappaerts (links staand) en Janne Janssens (rechts staand) © Klaas De Scheirder

“Soldaat worden... Dat wilde ik niet”: Kempense dames schrijven verhaal neer van vluchtelingen Fatima en Helen

Turnhout/Vlimmeren/Zoersel“Onze boot begon zich te vullen met water. Koortsachtig schepten we het er met onze handen uit...” Amper 16 jaar waren ze toen ze op de vlucht sloegen en in een rubberen bootje de zee overstaken richting Europa. Fatima Bahadari (22) vluchtte uit Afghanistan, Helen Mehari (23) uit Eritrea. Vandaag wonen ze met hun gezinnetje in Turnhout. Hun verhaal hebben Janne Janssens (24) uit Zoersel en Michèle Stappaerts (24) uit Vlimmeren nu opgetekend in een aangrijpend boek.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.