Philippe, Lizzy, Ellen en J-P in café 't Contrast.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe, Lizzy, Ellen en J-P in café 't Contrast. © Jef Van Nooten

Sluitingsuur houdt Turnhoutse cafés quasi leeg: “Slechts een vierde van het volk van andere zaterdagen”

TurnhoutKlokslag 23 uur moeten cafés en restaurants sinds zaterdagavond de deuren sluiten. Ook op de Grote Markt in Turnhout. De coronamaatregel kan er maar op weinig begrip rekenen bij klanten én uitbaters. “Het nachtleven was net terug op gang gekomen. Het sluitingsuur is een serieuze streep door de rekening”, zucht Nancy Van Vucht van danscafé ’t Contrast.

 1. Nieuw project ‘Grasduinen' brengt lagereschoolleerlingen, lokale landbouwers en natuur dichter bij elkaar
  Arendonk/Ravels/Oud-Turnhout

  Nieuw project ‘Grasduinen' brengt lagere­school­leer­lin­gen, lokale landbou­wers en natuur dichter bij elkaar

  Het educatieve project ‘Grasduinen’, dat al langer bestaat in Limburg, komt nu ook naar de Kempen, meer bepaald naar Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout. Dankzij ‘Grasduinen’ leren leerlingen van de tweede graad lager onderwijs verbanden te zien tussen onze lokale boeren en natuurlijke landschappen, een onderwerp dat voordien weinig aandacht kreeg in het traditionele onderwijs.
 2. Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Kempen

  Van geflambeer­de pannenkoe­ken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Licht­mis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee.
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.