Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Slachtoffer van aanranding barst in tranen uit op rechtbank: “Ik hoop dat hij eindelijk zijn verantwoordelijkheid neemt”

Een man uit het Nederlandse Alkmaar riskeert een gevangenisstraf van twee jaar voor aanranding van de eerbaarheid van twee van zijn nichtjes uit Turnhout. Een van de slachtoffers nam de moed om haar gevoelens te uiten op de rechtbank en barstte in tranen uit. “Ik hoop dat hij nu eens echt voor een keer zijn verantwoordelijkheid wil nemen”, klonk het. Patrick B. gaf verstek en stuurde zelfs geen advocaat.

 1. De coronacijfers in Turnhout van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Turnhout van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Turnhout minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 129. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Turnhout op 285 te liggen. Omdat Turnhout meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Reuzegommer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”
  PREMIUM
  Leuven

  Reuzegom­mer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”

  Een vuistslag in een Leuvense pitabar na een nachtje stappen kan J.V. uit Brasschaat duur komen te staan in de strafrechtbank. De Antwerpenaar, die tevens lid was van de beruchte studentenclub Reuzegom, herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van de dronken avond twee jaar geleden. Na de feiten, waarbij hij de neus van het slachtoffer brak, ging hij ervandoor. “Als een laffe hond”, voegde de burgerlijke partij daar fijntjes aan toe.