De historische gevel bijft behouden, daarachter komt een cohousingproject met 15 à 20 appartementen en lofts, en een aantal kantoren.
Volledig scherm
De historische gevel bijft behouden, daarachter komt een cohousingproject met 15 à 20 appartementen en lofts, en een aantal kantoren. © Ton Wiggenraad

Samenhuizen in Academie

TURNHOUTDe Academie voor Schone Kunsten in Turnhout wordt volgend jaar

 1. Controleactie levert 7.891 euro aan achterstallige verkeersbelasting op
  Turnhout

  Controleac­tie levert 7.891 euro aan achterstal­li­ge verkeersbe­las­ting op

  De Politie Regio Turnhout hield maandagvoormiddag samen met controleurs van de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) een verkeerscontrole langs de Steenweg op Diest in Turnhout. Eén van de gecontroleerde chauffeurs legde een positieve alcoholtest af en moest zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren. Twee andere chauffeurs werden beboet omdat ze geen rijbewijs of verzekeringsbewijs konden voorleggen. Daarnaast inde Vlabel 7.891 euro aan achterstallige verkeersbelasting.
 2. Farmabedrijf Eyetec organiseert fuif voor Gijs (14) die lijdt aan dodelijke ziekte: "Machteloos als je bent, zoek je naar manieren om toch íets te kunnen doen”
  Turnhout/Oud-Turnhout

  Farmabe­drijf Eyetec organi­seert fuif voor Gijs (14) die lijdt aan dodelijke ziekte: "Machteloos als je bent, zoek je naar manieren om toch íets te kunnen doen”

  Het Turnhoutse farmabedrijf eyetec organiseert vrijdagavond een fuif om geld in te zamelen voor Duchenne Heroes. De medewerkers dragen de fuif op aan Gijs Lenaerts uit Oud-Turnhout. De jongen werd in 2008 geboren met de ziekte van Duchenne. “We zijn heel blij dat we er niet alleen voor staan”, zegt Jan Lenaerts, papa van Gijs.