Archiefbeeld Tom Antonis en Dries Verdick
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld Tom Antonis en Dries Verdick © Toon Verheijen

Populair café sluit vrijwillig de deuren na nieuwe mondmaskerplicht: “We willen geen politie spelen in onze eigen zaak”

TurnhoutTranen in de ogen dat ze hun klanten dit moeten aandoen. Maar de zaakvoerders van De Zwarte Ruiter zien geen andere optie. Het populaire jongerencafé in Turnhout sluit vrijwillig de deuren voor enkele weken. Een rechtstreeks gevolg van de verstrengde coronamaatregelen. “We willen geen politie spelen in onze eigen zaak.” Eerder deze week kondigden klanten van een jongerencafé uit Schijndel (Nederland) nog aan om met feestbussen naar het café te komen om het vroege sluitingsuur in Nederland te omzeilen.

  1. Gemeenten politiezone Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: “Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop”
    Kempen

    Gemeenten politiezo­ne Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: “Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop”

    De politiezone Turnhout wil op initiatief van burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be) van Beerse de volgende eindejaarsperiode gerichte acties voeren tegen het illegaal afsteken van vuurwerk. Craane kreeg bijval van héél de politieraad. Zijn collega Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wil via Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers alle Vlaamse burgemeester op dezelfde lijn krijgen. Hij gaat zelfs nog een stap verder en kijkt naar het federaal niveau. “Het enige dat helpt is een verbod op verkoop”, aldus Van Miert. Afgelopen weekend doken levensgevaarlijke taferelen op uit Hoogstraten en Essen.