Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Wouter Spillebeen

Politie houdt controleactie tegen woninginbraken: vier processen-verbaal uitgeschreven

De Politie Regio Turnhout heeft in de nacht van woensdag op donderdag op verschillende plaatsen in de politiezone een controleactie tegen woninginbraken gehouden.

 1. Archeologen ontdekken verdwenen gracht en poortgebouw van Hof van Vosselaar
  PREMIUM
  Vosselaar

  Archeolo­gen ontdekken verdwenen gracht en poortge­bouw van Hof van Vosselaar

  Gemeente Vosselaar, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten Het Hof van Vosselaar aan in 2018 om het vervallen domein in zijn volle glorie te herstellen. Om de restauratie grondig voor te bereiden, nam men de boeiende geschiedenis van Het Hof onder de loep en werden er archeologen aangesteld om die verder in kaart te brengen. Dat archeologisch onderzoek heeft nu geleid tot de waardevolle ontdekking van een gracht en een poortgebouw die al jaren onder de grond verstopt lagen.
 2. Turnhout bekijkt Philipssite als mogelijke locatie vaccinatiedorp: “Het wordt een grote en vooral belangrijke operatie die we op enkele weken moeten klaren”
  PREMIUM
  Turnhout

  Turnhout bekijkt Philipssi­te als mogelijke locatie vaccinatie­dorp: “Het wordt een grote en vooral belangrij­ke operatie die we op enkele weken moeten klaren”

  De stad Turnhout bekijkt onder meer de site van Philips als mogelijke locatie voor een vaccinatiedorp in de Eerstelijnszone Kempenland. De voormalige hallen van de Navo in Weelde worden ook meegenomen samen met de Coöperatie Hoogstraten. “Wij zijn een van de grootste Eerstelijnszones in Vlaandere”", zegt schepen van Sociale Zaken Luc Op De Beeck (CD&V) van Turnhout. “Mogelijk moeten we naar drie sites gaan. Het zal een aartsmoeilijke operatie worden die we vooral veilig moeten kunnen laten verlopen.” Op De Beeck denkt zelfs aan het inschakelen van bedrijven uit de evenementensector om de logistieke operatie tot een goed einde te brengen.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama