De gevangenis in Turnhout
Volledig scherm
De gevangenis in Turnhout © Jef Van Nooten

Politie controleert tientallen bezoekers van gevangenis op drugsbezit

TurnhoutDe politie in Turnhout organiseerde zaterdag een drugscontrole in de gevangenis in de Wezenstraat in Turnhout.

 1. Gemeente en 't Kadeeke slaan handen in elkaar voor nieuwe kinderopvang in voormalig Fluviuskantoor: "De nood aan extra plaatsen is enorm hoog”
  Vosselaar

  Gemeente en 't Kadeeke slaan handen in elkaar voor nieuwe kinderop­vang in voormalig Fluviuskan­toor: "De nood aan extra plaatsen is enorm hoog”

  Kinderdagverblijf 't Kadeeke verhuist tegen de zomer zijn tweede locatie in de Sint-Jozefstraat naar het voormalige Fluviuskantoor in de Nijverheidsstraat, dat sinds vorig jaar eigendom is van de gemeente. Het lokale bestuur en het kinderdagverblijf willen zo extra plaatsen creëren om meer kindjes tussen 0 en 3 jaar oud op te vangen. “Met deze zestien nieuwe plekjes hopen we toch een twintigtal ouders blij te maken”, zegt schepen voor Kinderopvang Inge Van Goubergen (CD&V).
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.